Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η ένωση «Μαζί για το παιδί» χαρίζει 25.000 ζευγάρια παπούτσια σε άπορα παιδιά

Βήματα αισιοδοξίας προς ένα καλύτερο μέλλον κάνουν άπορα παιδιά σε όλη την Ελλάδα χάρη στην πρωτοβουλία της ένωσης “Μαζί για το παιδί” να διαθέσει και φέτος δωρεάν χιλιάδες καινούργια ζευγάρια παπούτσια, σε συνεργασία με πάνω από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά.

Πρόκειται για μία δράση που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, καλύπτοντας περιοχές από τη Θράκη έως την Κρήτη, ενώ φέτος θα διανεμηθούν περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια.

Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούργιο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Ήδη η ένωση “Μαζί με το παιδί” έχει μοιράσει και θα μοιράσει έως και αύριο περισσότερα από 2.500 ζευγάρια παπούτσια σε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Ένωσης χάρισαν παπούτσια TOMS σε άπορα παιδιά στη Βέροια, τα Γιαννιτσά, τη Νάουσα, την Έδεσσα, την Καστοριά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.
Μάλιστα για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί διανομές δωρεάν παπουτσιών σε Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

“Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά. Φέτος πρόκειται να διαθέσουμε 28.000 ζευγάρια παπούτσια σε όλη τη χώρα. Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία αυτές τις ημέρες προσφέραμε περισσότερα από 2.500 ζευγάρια παπούτσια”, τονίζει ο κοινωνικός λειτουργός του οργανισμού “Μαζί για το παιδί” Νίκος Γιώτας και επισημαίνει ότι “θέλουμε να είμαστε πλάι τους σε κάθε τους βήμα. Τα παιδιά σηματοδοτούν το μέλλον και την ελπίδα. Σε ό,τι αφορά εμάς, η καλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελό τους”.

Σκοπός της δράσης

Το “Μαζί για το παιδί” είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Ως επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) στην Ελλάδα, το “Μαζί για το παιδί” μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς και καταυλισμούς προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου