Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο δήμος Καλαμαριάς φροντίζει για την καλοκαιρινή φύλαξη των μαθητών

Χείρα βοηθείας προς τους εργαζόμενους γονείς που στερούνται άλλων επιλογών για τη φύλαξη των παιδιών τους τείνει ο δήμος Καλαμαριάς, οργανώνοντας πρόγραμμα για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί από το τέλος Ιουνίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων καθώς και σε παιδιά που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο. Όπως έχει γνωστοποιηθεί από το δήμο Καλαμαριάς, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτό ένα παιδί στο πρόγραμμα είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς του.

Περίπου χίλια παιδιά

Φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Καλαμαριάς υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν περίπου χίλια παιδιά. Η ζήτηση από τους γονείς χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται, καθώς πέρυσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 830 παιδιά από 620 που είχαν δηλώσει συμμετοχή το 2013.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καλαμαριάς, τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης θα φιλοξενηθούν σε τρία δημοτικά σχολεία: 1. Στο 1ο δημοτικό σχολείο (Τάκη Οικονομίδη 52), 2. Στο 11ο δημοτικό σχολείο (Φιλελλήνων 9) και 3. Στο 3ο δημοτικό σχολείο (Κολοτούρου 10). Τα παιδιά που μόλις θα έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο και θα ετοιμάζονται για την πρώτη δημοτικού θα απασχοληθούν το καλοκαίρι σε ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο θα οργανωθεί στο 10ο νηπιαγωγείο (Πατριάρχου Ιωακείμ Γ 46).

Οι μικροί μαθητές απασχολούνται δημιουργικά με αθλοπαιδιές και διάφορα ομαδικά, παιδαγωγικά και παραδοσιακά παιχνίδια. Ακόμη, συμμετέχουν σε προγράμματα ζωγραφικής και κατασκευών, χορού, θεάτρου και γυμναστικής. Σε συνεργασία με την “Ανατολική Α.Ε.”, εξάλλου, πραγματοποιείται σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που αφορούν το περιβάλλον, με σκοπό τα παιδιά να εξοικειωθούν με θέματα όπως η διαχείριση του νερού, η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας κτλ.

Προθεσμία έως τις 16 Ιουνίου

Στις 22 Μαΐου ξεκινά η προθεσμία μέσα στην οποία οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους στους δέκα παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων για το νέο σχολικό έτος.
Οι αιτήσεις, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Καλαμαριάς, θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 16 Ιουνίου είτε στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς είτε στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού (Εθνικής Αντίστασης και Ικάρων, περιοχή Φοίνικα) από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310-472122, 2310-472476 και 2310-489148.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου