Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από φέτος, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των μικρών μαθητών τόσο στα Νηπιαγωγεία, όσο και στα Δημοτικά σχολεία.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας, από φέτος αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών και στο εξής θα γίνονται από 2 έως 19 Μαΐου.

Γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 καλούνται να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ εκείνοι που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το 2011 θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών.

Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool», αρκεί ο γονέας να δώσει τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.

Οι γονείς θα πρέπει ακόμη να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου