Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Το «κορίτσι - Μόγλης» της Ινδίας δεν ανατράφηκε από πιθήκους, λένε αξιωματούχοι

Ένα παιδί που ονομάστηκε «κορίτσι – Μόγλης» αφότου ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος στη βόρεια Ινδία παρουσιάζοντας σημάδια άγριας ανατροφής, δεν ανατράφηκε από πιθήκους, λένε Ινδοί αξιωματούχοι. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου, η κοπέλα είχε ανακαλυφθεί από δασοφύλακες, που είχαν πει ότι ζούσε με πιθήκους σε ένα φυσικό καταφύγιο στο Ούταρ Πράντες. 

Το 11χρονο κορίτσι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει ή να περπατήσει και μπορούσε να κινηθεί μόνο μπουσουλώντας. Ένας δασοφύλακας δήλωσε στο Associated Press πως η «κοπέλα ήταν γυμνή και ένιωθε πολύ άνετα με τους πιθήκους». 

«Όταν προσπάθησαν να τη σώσουν, εκδιώχθηκαν από τους πιθήκους» πρόσθεσε. 

Ωστόσο, οι αξιωματικοί δασοκομίας έκτοτε είπαν πως θα ήταν αδύνατο το κορίτσι να ζούσε για τόσα πολλά χρόνια σε ένα δάσος όπου γίνονταν τακτικά περιπολίες. 

«Δεν είναι δυνατόν ένα κορίτσι να πέρασε χρόνια στο δάσος, και κανένα μέλος του προσωπικού ή οι εκατοντάδες κάμερες που έχουν εγκατασταθεί εκεί για την απογραφή και την ασφάλεια των ζώων, να μην την έχει προσέξει» ανέφερε σε δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος Γκιάν Πραξ Σινγκ. 

Οι ινδικές αρχές πιστεύουν τώρα, πως το κορίτσι, το οποίο φαίνεται να έχει σοβαρές ψυχικές και σωματικές αναπηρίες, μπορεί να είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς της. 

Ο Δρ DK Σiνγκ, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του νοσοκομείου που έχει αναλάβει την περίθαλψή της, δήλωσε στη Guardian: «Στην Ινδία, οι άνθρωποι δεν προτιμούν ένα θηλυκό παιδί, και αυτή είναι διανοητικά ασταθής, γι’ αυτό και μπορεί να την άφησαν εκεί». 

Από τη στιγμή της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, η κοπέλα έχει μάθει να περπατά όρθια και να τρώει στερεά τροφή. Η ταχεία βλετίωση στην κατάστασή της φαίνεται να δείχνει πως ανατράφηκε από ανθρώπους και όχι από ζώα, λένε οι γιατροί. 

«Δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει, αλλά καταλαβαίνει ότι της λένε και χαμογελά» δήλωσε ο δρ. Σινγκ. 

Η αστυνομία της Ινδίας αναζητά τα μέλη της οικογένειας του παιδιού, αλλά προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κανείς. 

Πηγή: Independent via Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου