Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Δικαστής υποχρεώνει μια vegan μητέρα να εμβολιάσει τα παιδιά της

«Ειλικρινά λυπάμαι που η μητέρα βρίσκει την απόφασή μου λανθασμένη, αλλά το αντικειμενικό καθήκον είναι ξεκάθαρο και σαφές», λέει ο Βρετανός δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μαρκ Ρότζερς, ανακοινώνοντας σε μια μητέρα του κινήματος vegan ότι υποχρεούται πλέον και με το νόμο να εμβολιάσει τα παιδιά της.

Η εν λόγω μητέρα δηλώνει ότι θέλει να μεγαλώσει τους γιους της σε ένα κόσμο «χωρίς τοξίνες», αλλά όλη της η επιχειρηματολογία απορρίφθηκε από το βρετανικό δικαστήριο. Ο δικαστής εξέδωσε εντολή για τον άμεσο εμβολιασμό των δύο αγοριών, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, για να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα απέναντι στις ασθένειες της διφθερίτιδας, πολιομυελίτιδας, μηνιγγίτιδας, ανεμοβλογιάς και ερυθράς. «Η ανοσοποίηση των παιδιών κατά της διφθερίτιδας, πολιομυελίτιδας, μηνιγγίτιδας, ανεμοβλογιάς και ερυθράς είναι η καλύτερη επιλογή», είπε ο δικαστής Μαρκ Ρότζερς και πρόσθεσε ότι η απόφασή του ελήφθη βάσει του Νόμου για τα Παιδιά του 1989, που επιτρέπει στα δικαστήρια να παρακάμπτουν τους γονείς όταν πρόκειται για κάτι σχετικό με τη φροντίδα των παιδιών.

Η μητέρα υποστήριξε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι τρέφει τα παιδιά της μόνο με «φυσικά προϊόντα». «Οι οργανισμοί τους είναι απαλλαγμένοι από τοξίνες στο μέγιστο δυνατό», είπε η μητέρα που καταγγέλθηκε στη δικαιοσύνη από τον πατέρα των παιδιών. «Δεν είναι φυσικά ενέσιμα στοιχεία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις μου καθώς πρόκειται για προϊόντα που προέρχονται από ζώα ή κύτταρα που έχουν δοκιμαστεί σε αυτά», δήλωσε η vegan Βρετανή.

«Είναι εμμονική, υπερπροστατευτική και στενόμυαλη», δήλωσε ο πατέρας για τη μητέρα των παιδιών του. «Είναι δύσπιστη με ό,τι έχει να κάνει με τη συμβατική ιατρική», πρόσθεσε και έφερε ως παράδειγμα ότι αρνείται να δώσει στα παιδιά ακόμη και την απλή παρακεταμόλη.

Η μη κατονομαζόμενη μητέρα για λόγους σεβασμού της ανωνυμίας των παιδιών είπε στο δικαστήριο: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά βραχυπρόθεσμα, αλλά υπάρχει αδιαμφισβήτητα ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών». «Είναι ενάντια στις αρχές μου και στα πιστεύω μου να εμβολιάσω τα παιδιά μου με κάτι που έχει αναπτυχθεί σε ζωικά κύτταρα ή με κάτι που η αποτελεσματικότητά του έχει δοκιμαστεί με πειράματα σε ζώα», είπε.

Πηγή: AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου