Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συνηθίζεται, θα αρχίσουν και φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αναλυτικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθημάτων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας, των ειδικών μαθημάτων, αλλά και την προθεσμία για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Αρχαία και τα Μαθηματικά, στις 12 Ιουνίου στην Ιστορία, τη Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον και στις 14 Ιουνίου στα Λατινικά, τη Χημεία και στις Αρχές οικονομικής Θεωρίας. Τις δύο τελευταίες μέρες θα εξεταστούν στη Βιολογία (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού), στα Μαθηματικά και την Ιστορία (19/6).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας. Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και στις 10 Ιουνίου στην Τεχνολογία Υλικών, στα Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ, στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (Α.Ο.Δ.), στα Στοιχεία Μηχανικών και στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις. Στις 13 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική. Στις 15 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων, Υγιεινή, Ιστορία των Τεχνών και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Μηχανές Πλοίου, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία και Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού. Στις 20 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ. Τέλος, στις 21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων και Βοοτροφία – Αιγοπροβατοτροφία.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), Ελεύθερο (26/6) και Γραμμικό Σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται στα Γερμανικά (28/6), στα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, στα Ιταλικά (30/6). Το διάστημα, μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία, έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες. Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Της Άννας Μαυρίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου