Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μετά από τέτοιο χορό, ποιος πάει σχολείο τη Δευτέρα

«Χορεύω, άρα επικοινωνώ». Μαθητές από Αθήνα και Κομοτηνή παρουσιάζουν όσα έμαθαν στα σχολικά εργαστήρια χορού στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση


Σύγχρονος χορός; Τι δηλαδή; Μοντέρνο ας πούμε; Αναρωτιόντουσαν οι μικροί στο διάλλειμα. Το σίγουρο ήταν ότι θα έφευγαν από την τάξη, κι έτσι το πράγμα άρχισε να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Κάπως έτσι πάνε οι ψίθυροι στα σχολεία εδώ και πέντε χρόνια κι εκεί που οι μαθητές το ξεκίνησαν για πλάκα, ξαφνικά ανακάλυψαν τον χορό. Κάποιοι για λίγο, κάποιοι μπορεί για πάντα, όλοι πάντως το διασκέδασαν, έγιναν ομάδα, δοκιμάστηκαν, δημιούργησαν και χόρεψαν στ’ αλήθεια.


Στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα, οι μαθητές έχουν δοκιμάσει ήδη. Φέτος ήταν η σειρά της μακρινής Κομοτηνής. Για πέμπτη χρονιά, ο σύγχρονος χορός μπήκε σε σχολεία της Κομοτηνής και της Αθήνας, κουβαλώντας πίσω του μία Στέγη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» κάλεσε μερικούς από τους σημαντικότερους έλληνες χορευτές, τους έβαλε στα σχολεία και τους ζήτησε να δείξουν στα παιδιά χορό, να τους μάθουν ότι ο χορός ενώνει.

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων χορού που διεξήχθησαν στους χώρους πέντε σχολείων της Κομοτηνής έχει ήδη παρουσιαστεί στην πόλη. Στις 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές χόρεψαν ενθουσιασμένοι, συγκίνησαν, χάρηκαν τη δημιουργία, την παράσταση και τις μέρες που πέρασαν με τους φίλους τους ανακαλύπτοντας άγνωστα μονοπάτια, αγόρια και κορίτσια χωρίς ενοχές και δισταγμούς, δηλαδή χορός σε όλο του το μεγαλείο.


Αυτές τις μέρες τα σχολεία της Αθήνας παρακολουθούν νέα εργαστήρια χορού και ετοιμάζονται για τις χορογραφίες που θα παρουσιάσουν σε κοινή παράσταση με τα σχολεία της Κομοτηνής στη Στέγη. Μαθητές από Κομοτηνή και Αθήνα να συναντιούνται επί σκηνής για πρώτη φορά στις 12 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και διδάσκουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς έλληνες χορευτές: Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», πραγματοποιείται στα σχολεία δωρεάν και βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Στέγη εκπαιδεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Μπορείτε να δείτε την παράσταση με live streaming εδώ.
Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Info στο Guide της Athens Voice εδώ.

Πηγή: Athens Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου