Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Μαγνησία: Τέλος οι διανομές καφέδων κ.α. στα σχολεία

Τέλος στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα διανομέων καφέδων, φαγητού κ.α. στα σχολεία βάζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, απαγορεύοντας τα ντελίβερι προς τους μαθητές.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Σωκρ. Σαβελίδης, απέστειλε έγγραφο σε όλες τις σχολικές μονάδες, επισημαίνοντας ότι με τις διανομές τροφίμων, καφέδων κ.α. καταστρατηγείται το πλέγμα προστασίας της υγείας των μαθητών, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τα ελεγχόμενα σχολικά κυλικεία ενώ είναι άγνωστο τι παραγγέλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, ποιός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των εισερχόμενων τροφίμων κ.α.

Το πνεύμα της επιστολής είναι να διατηρηθεί στα σχολεία το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που έχουν οι γονείς όταν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να μην έχουν συναλλαγές με ξένα στοιχεία που κανείς δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει κάθε διανομή.

Στην υπόθεση ότι τα ντελίβερι αφορούν μόνο καφέδες, σάντουιτς, αρτοπαρασκευάσματα κ.α. προκύπτουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού με το σχολικό κυλικείο το οποίο από το νόμο είναι υποχρεωμένο να διαθέτει συγκεκριμένα μόνο προϊόντα, να ελέγχεται για την ποιότητά τους και τις τιμές κ.α.

Ο νομοθέτης απαγορεύει τη διάθεση καφέδων στα σχολικά κυλικεία, όπως και τροφίμων που δεν θεωρούνται υγιεινά προκειμένου να διαφυλάξει την υγεία των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και να διαμορφώσει διατροφικές συνήθειες.

Η οδηγία του Διευθυντή, έγινε δεκτή με ανακούφιση από το διδακτικό προσωπικό το οποίο βρισκόταν σε εφημερία στα διαλείμματα και έπρεπε να διαχειρίζεται και θέματα με ντελίβερι. Ποιός είναι ο ντελιβεράς; Είναι ντελιβεράς; Μεταφέρει και διανέμει παραγγελίες μόνο για καφέδες και σάντουιτς; Γιατί εισάγει σε σχολείο προϊόντα που δεν επιτρέπονται;

Τα ερωτήματα ήταν πολλά όπως και οι ανησυχίες και αποφασίστηκε η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας με τα ντελίβερι να μένουν μακριά από τα σχολεία.

Σχετική επιστολή για τα προβλήματα που προκαλούνται στον υγιή ανταγωνισμό με τα σχολικά κυλικεία, απέστειλε ο κ. Σαβελίδης στον Πρόεδρο των Καταστηματαρχών Καφέ και εστίασης κ. Γιαν. Γρηγορίου για να σταματήσουν να εξυπηρετούν σχολεία.

Πηγή: myvolos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου