Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για προσλήψεις στην ενισχυτική διδασκαλία

Ηλεκτρονικές αιτήσεις καλούνται να υποβάλλουν έως τις 8 Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να προσληφθούν στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας του υπουργείου Παιδείας. 

Το υπουργείο Παιδείας, καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ12.08, ΠΕ12.10 και ΠΕ06 οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) από 5 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 15:00. 

Από την παρούσα διαδικασία εξαιρούνται: α) όσοι έχουν ήδη προσληφθεί ως αναπληρωτές (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου) κατά το τρέχον σχολικό έτος. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι, κατόπιν πρόσληψης, για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία ή έχουν παραιτηθεί, καθώς και εκείνοι των οποίων η πρόσληψη έχει ανακληθεί. β) όσοι έχουν απενεργοποιήσει την αίτησή τους βάσει της οποίας συντάχθηκε και κυρώθηκε ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικής αίτησης – δήλωσης

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί εισέρχονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), https://opsyd.sch.gr/ και συμπληρώνουν την ηλεκτρονική αίτηση για την Ενισχυτική Διδασκαλία επιλέγοντας μία (1) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή στην οποία επιθυμούν να εργαστούν. 

Στην παρούσα απόφαση επισυνάπτεται πίνακας Σ.Κ.Α.Ε. – Εκπαιδευτικών όπου οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για την κατανομή Σ.Κ.Α.Ε.- Εκπαιδευτικών ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση το σχεδιασμό των Περιφερειακών Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο κατανομής πιστώσεων Σ.Κ.Α.Ε.-Εκπαιδευτικών 2017-2018.

Επισημάνσεις προς τους υποψηφίους
Η αίτηση-δήλωση μαζί με τα δηλωθέντα στοιχεία αυτής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75).
Οι κυρωμένοι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών είναι αναρτημένοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr/ 
Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία σε περίπτωση πρόσληψής τους αν εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητά τους: Οι μετέχοντες σε εταιρείες, οι έχοντες την εμπορική ιδιότητα και όσοι είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία. 
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν και θα προσληφθούν δεν μπορούν ταυτόχρονα και κατά την διάρκεια της Ενισχυτικής Διδασκαλίας να έχουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με οποιαδήποτε Υπηρεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 
Η επιλογή των υποψηφίων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει με βάση τη σειρά κατάταξής τους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
Σε περίπτωση που επιλεγεί ο υποψήφιος σε μια Δ.Δ.Ε. και δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, μετακινείται στο τέλος του πίνακα που έχει καταρτίσει η Δ.Δ.Ε για το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου