Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πάτρα: Εκδήλωση για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία

Εκδήλωση για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος με την αρχική εμπλοκή 85 σχολικών μονάδων στο Ν. Αχαΐας και τη διευρυμένη συμμετοχή πλήθους σχολείων όλης της χώρας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικές καθημερινές πρακτικές μπορούν να προάγουν βιώσιμες λύσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης. 

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι το πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού» αποτελεί σημαντικό εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΙΤΥΕ Διόφαντος και ζωντανή απόδειξη ότι με την ενεργό εμπλοκή όλων η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να καλλιεργήσει στα μέλη της μια νέα κουλτούρα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και οικολογικής συνείδησης. 

Ο Υφυπουργός συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς τους, τα μέλη των δήμων και των κέντρων ανακύκλωσης, όλους τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν ενεργά και το ΙΤΥΕ Διόφαντος για τη σημαντική συμβολή του στο όλο εγχείρημα κι ευχήθηκε το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα να αποτελέσει σταδιακά θεσμό που θα επεκταθεί σε ακόμα περισσότερα σχολεία αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών εκπαιδευτικών πρακτικών κάθε σχολείου. 

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου