Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Learning Business: "Επιχειρηματικότητα και Επαγγελματικός Προσανατολισμός στα σχολεία της χώρας"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Learning Business, το καινοτόμο πρόγραμμα αρχικού επαγγελματικού προσανατολισμού κι επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τη μαθητική κοινότητα σε καιρούς έντονης ανεργίας.

Κατά το σχολικό έτος 2016/17 πάνω από 7.000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα, Πάτρα συναντήθηκαν με έμπειρους managers κι επιχειρηματίες και ενημερώθηκαν για βασικές έννοιες της αγοράς.

Οι ομιλητές τους επισήμαναν τον θετικό ρόλο των επιχειρήσεων στο κοινωνικό σύνολο, τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης οικονομίας και ενημέρωσαν για την αξία της "επένδυσης" στη μόρφωση και την απόκτηση δεξιοτήτων. Παράλληλα αναφέρθηκαν σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού με σκοπό να λύσουν απορίες και να δώσουν σωστές κατευθύνσεις.

Το πρόγραμμα Learning Business τελεί υπό τις αιγίδες Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΣ), τηςΚεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και υποστηρίχθηκε από την εταιρεία Public, τη Vitex καθώς και την εταιρεία Φούρνοι Βενέτης.

Το προσεχές σχολικό έτος, 2017/18, η δράση θα συνεχιστεί με ακόμα περισσότερες επισκέψεις σε σχολεία σε όλη τη χώρα με σκοπό να επιμορφωθούν πάνω από 20.000 μαθητές. Η συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στο site www.dndprojects.gr

Πηγή: capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου