Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις: Η πόλη... το σπίτι μας (10 -11/ 06/ 2017)

"Η πόλη ...το σπίτι μας": Διήμερο εκδηλώσεων στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
10 & 11 Ιουνίου 2017
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος – ΠΕΕΒΕ, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και το Κολλέγιο Ανατόλια ενώνουν τις δυνάμεις τους και προγραμματίζουν μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στον χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Η πόλη…το σπίτι μας».

Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη σημασία που έχει ο ανασχεδιασμένος χώρος της Νέας Παραλίας και την αξία που προσδίδει τόσο στην εικόνα της Θεσσαλονίκης όσο και στις εμπειρίες που βιώνουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης. Η πρωτοβουλία των τριών φορέων εκκινεί από τη Νέα Παραλία μία άλλη πορεία σκέψης και αντίληψης που δεν διαχωρίζει τον δημόσιο χώρο από τον ιδιωτικό. Παράλληλα, υπογραμμίζει και αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις όλων μας για τη διαφύλαξη και την προστασία του δημόσιου χώρου, θέτοντας τον σχετικό προβληματισμό από τη σχολική ηλικία. 
Με αυτό το σκεπτικό θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει:

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017
11 π.μ.
«Μες τους Κήπους τριγυρνώ, θησαυρό αναζητώ», Κήπος του Ήχου. Εκπαιδευτικό παιχνίδι για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ και Β’ Γυμνασίου.

9 μ.μ. 
Συναυλία κλασσικής μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής «ΜΟΥΣΑ» πλαισιωμένη από τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών 

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017
11 π.μ. 
Καθαρίζουμε τη Νέα Παραλία και το Αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ, Αντλιοστάσιο ΕΥΑΘ 

9 μ.μ. 
Βραδιά Όπερας με την επιμέλεια του Φίλιππου Μοδινού, 
Κήπος των Γλυπτών.

Προάγγελος των δράσεων ήταν ο μεγάλος μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής που είχε το ίδιο θέμα, «Η πόλη…το σπίτι μας» και διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2017. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους νικητές, η έκθεση και η εκτύπωση λευκώματος με τα 600 ατομικά και ομαδικά έργα των μαθητών.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Eurobank και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό παιχνίδι "Μες τους κήπους τριγυρνώ ....θησαυρό αναζητώ" που διοργανώνεται για τους μικρούς μας φίλους. Ενα όμορφο καλοκαιρινό και γεμάτο δράση Κυνήγι Θησαυρού στα θεματικά πάρκα Θεσσαλονίκης. Σας περιμένουμε για να παίξουμε και να γνωρίσουμε τα φυτά των κήπων.

Πότε και που θα παίξουμε 
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017. Θα ξεκινήσει στις 11.00 από τον κήπο του Ήχου (δίπλα στους ιστιοπλοϊκούς ομίλους) και θα εξελιχθεί στους κήπους των Ρόδων, της Μνήμης για να τερματισθεί στον κήπο του Νερού.

Ποιοι συμμετέχουν
Το παιχνίδι απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού και Α’ και Β΄ Γυμνασίου.

Πώς θα παίξουμε
Οι συμμετέχοντες θα χωρισθούν σε ομάδες των 6–7 ατόμων. Κάθε ομάδα θα καθοδηγείται από έναν εθελοντή μας. Οι ομάδες θα πρέπει να λύσουν 20 γρίφους, μέσα από τους οποίους θα ανακαλύψουμε φυτά και δένδρα που δε γνωρίζουμε και θα μάθουμε ένα σωρό ενδιαφέροντα μυστικά τους.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή
Στο παιχνίδι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν μέχρι 50 άτομα, γι αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχών. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας 2310 228320 ή στο 6944 917626 μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Οι συμμετέχοντες -εφόσον το επιθυμούν- μπορούν πριν την έναρξη του παιχνιδιού να προμηθευτούν ένα καλαίσθητο Φυτολόγιο στην τιμή των τριών ευρώ. Μέσα στο Φυτολόγιο αυτό θα βρουν φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα λουλούδια, τους θάμνους και τα δένδρα που έχουν φυτευτεί στους Κήπους της Νέας Παραλίας. Έτσι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολλά χρήσιμα στοιχεία από τα φυτά που θα γνωρίσουν από την επίλυση των γρίφων.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου