Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: 16χρονος πέθανε στην τάξη μετά από κατανάλωση υπερβολικής καφεϊνης

Ο Ντέιβις Κριπ, είχε πιει ένα καφέ από τα McDonald’s και ένα ενεργειακό ποτό δύο ώρες προτού καταρρεύσει. 

Η κατανάλωση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας καφεΐνης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκάλεσε μια κατάσταση γνωστή ως καρδιακή αρρυθμία, κατά την οποία η καρδιά σταματά να χτυπά σωστά. 

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Richland County, Γκάρι Γουότς, επέστησε την προσοχή στους κινδύνους της κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης. Υπογραμμίζοντας πως η ταχύτητα με την οποία ο 16χρονος έπινε τα καφεϊνούχα αναψυκτικά, αντί για την ίδια την ποσότητα, ο ιατροδικαστής δήλωσε πως «η ίδια ποσότητα καφεϊνης σε μια άλλη μέρα θα μπορούσε να ήταν σωστή». 

«Μπορείς να βάλεις πέντε άτομα και όλοι τους να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτόν μέσα σε μια μέρα, ή να πιουν και ακόμη περισσότερο και ίσως να μην επηρεαστούν καθόλου. Αυτό είναι που το κάνει τόσο επικίνδυνο». 

Ένας υγιής ενήλικας μπορεί να καταναλώνει μέχρι και 400 mg καφεΐνης την ημέρα ή περίπου 4 φλιτζάνια καφέ χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια καφεΐνης Caffeine Informer. 

Ο πατέρας του έφηβου, δήλωσε πως ελπίζει ο θάνατος του γιου του να επιστήσει την προσοχή σε άλλους γονείς ώστε να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με την πρόσληψη καφεϊνης των παιδιών τους. 

«Στέκομαι μπροστά σας ως ένας πατέρας που πενθεί και ελπίζω να βγει κάτι καλό από αυτό. Γονείς, σας παρακαλώ, μιλήστε στα παιδιά σας για τους κινδύνους αυτών των ενεργειακών ποτών. Έφηβοι και μαθητές, σας παρακαλώ, σταματήστε να τα αγοράζετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα καταναλώνετε, μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνα». 

Πηγή: Independent via Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου