Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πτολεμαΐδα: Μαθητές του 1ου Γυμνασίου αναζητούν συμβατό δότη μυελού των οστών για συμμαθητή τους που πάσχει από λευχαιμία ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Μαθητές του 1ου Γυμνασίου αναζητούν συμβατό δότη μυελού των οστών για συμμαθητή τους που πάσχει από λευχαιμία

Στην αναζήτηση συμβατού δότη μυελού των οστών για έναν συμμαθητή τους, ο οποίος πάσχει από οξεία λεμφοπλαστική λευχαιμία, έχουν επιδοθεί μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας “Ίων Δραγούμης” .

Η εκστρατεία τους περιλαμβάνει ενημέρωση των ίδιων των μαθητών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου τους από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» Θόδωρο Τσαουσίδη, αλλά και των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό και με κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας αυτής «Γίνε κι εσύ ήρωας μπορείς!!!», έστησαν σήμερα Τετάρτη από τις 10.30 το πρωί περίπτερο στο εμπορικό κέντρο της Πτολεμαΐδας, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Βασ. Κωνσταντίνου, όπου διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια για την αιμοδοσία και καλούν τους περαστικούς να δώσουν δείγμα επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα) προκειμένου να εξευρεθεί συμβατός δότης για να σωθεί ο συμμαθητής τους.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Αιμοδοσία, Πηγή Ζωής», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους στον «e-ptolemeos.gr» οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος Περικλής Μουρατίδης και Βάνα Γκίνου.

Εξήγησαν ότι η εκδήλωση αυτή σκοπό έχει την αναζήτηση δότη προκειμένου να σωθεί ένας μαθητής του σχολείου που τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρείται. Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά με σκοπό την αιμοδοσία για να ενημερωθούν τα παιδιά για να γίνουν όταν ενηλικιωθούν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες και όχι περιστασιακοί για να βοηθούν τους συνανθρώπους μας. Λόγω όμως της αναγκαιότητας που προέκυψε τον τελευταίο καιρό, το πρόγραμμα άλλαξε και εκτός από την ενημέρωση για την αιμοδοσία κυριότερος στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για να βρούμε δότη μυελού των οστών, από όσους επιθυμούν και είναι ηλικίας 18 έως 50 ετών, για να μπουν στην παγκόσμια τράπεζα μυελού των οστών, σημείωσαν οι δύο εκπαιδευτικοί.

Εξέφρασαν μάλιστα την αισιοδοξία ότι η πόλη θα ανταποκριθεί για να βρεθεί συμβατός δότης για τον μαθητή του σχολείου που πάσχει από λευχαιμία.

Πηγή: e-ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου