Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Επαναληπτικές πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις. Η τροπολογία προβλέπει ότι οι υποψήφιοι που δεν μπόρεσαν για σοβαρούς λόγους υγείας, να δώσουν κάποιο μάθημα θα εξετάζονται τον Σεπτέμβριο στο σύνολο των μαθημάτων.

Όπως διευκρινίζεται στην τροπολογία στις επαναληπτικές εξετάσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που δεν έλαβαν μέρος στην εξέταση ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων της τακτικής εξεταστικής περιόδου, «είτε εξαιτίας σοβαρού λόγου υγείας είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς Α’ βαθμού εξ αίματος ή Β’ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή».

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται τον Σεπτέμβρη στο σύνολο των μαθημάτων, για τα οποία έχουν υποβάλλει στην αίτηση για συμμετοχή τον Ιούνιο.

Ακόμα κι αν έχασαν ένα μάθημα, θα εξεταστούν σε όλα και θα εισάγονται σε ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων, δηλαδή με ειδικό ποσοστό.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις αφορούν πλέον και στα ειδικά μαθήματα καθώς και στις πρακτικές δοκιμασίες, τα οποία μέχρι σήμερα αποκλείονταν.

Σε ότι αφορά στον χρόνο διεξαγωγής, θα γίνονται παράλληλα με τις εξετάσεις παιδιών Ελλήνων του εξωτερικού, δηλαδή στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ προκειμένου οι επιτυχόντες να εγγραφούν έγκαιρα στο τμήμα εισαγωγής που έχουν πετύχει θα καταθέτουν το μηχανογραφικό τους πριν τη διενέργεια των επαναληπτικών, καθώς όπως γνωρίζουμε τον Ιούνιο πρώτα διεξάγονται οι πανελλαδικές και μετά τα παιδιά συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους.

Αναμένεται νέα υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται διάφορα θέματα αλλά και το τελικό χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός Παιδείας όπως τόνισε στη Βουλή, θα υπάρξουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να μην υπάρξει εκμετάλλευση της νέας διάταξης.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου