Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου: Παίζω σκάκι ζωγραφίζοντας

Αναρωτιέστε τι σχέση έχει το σκάκι με την ζωγραφική; Μα το σκάκι είναι Τέχνη!
Το σκάκι είναι το ευρύτερα αναγνωρισμένο και διαδεδομένο πνευματικό παιχνίδι και χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξερεύνησης και κατανόησης της αισθητικής, των καλλιτεχνικών ρευμάτων, των πολιτιστικών και ιστορικών δρώμενων της κάθε εποχής.
Τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους με ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και ζωγραφιές. Γνωρίζοντας τον «βασιλιά των παιχνιδιών» και τους κανόνες του γίνονται μικροί καλλιτέχνες αποκτώντας δεξιότητες, καλλιεργώντας το πνεύμα και την φαντασία, βελτιώνοντας την μνήμη, την υπομονή, την πειθαρχία, την κοινωνικοποίηση.

Ελάτε λοιπόν παιδιά και εσείς να γίνετε καλλιτέχνες σκακιστές “ζωγραφίζοντας” (σ)τη σκακιέρα! Για παιδιά 6 -8 ετών. Με προεγγραφή .

Με τη Φωτεινή Παμπάλου αρχιτέκτων μηχανικό – σκακίστρια – έμπειρη προπονήτρια.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 9 και 16 Μαΐου στις 5.00 το απόγευμα στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3 & Στεφάνου Νούκα, τηλ. 2310 324666)

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 28/4/2017 έως 9/5/2017 ΜΟΝΟ με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου – κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη. 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης
Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 π.μ – 8.30 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου