Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Οι Ευρωπαίοι μαθητές «γυρνούν την πλάτη» στα Βρετανικά πανεπιστήμια λόγω Brexit

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο επίσημος οργανισμός για την διαχείριση και διανομή των αιτήσεων προς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας (UCAS), οι αιτήσεις των ευρωπαίων μαθητών στα Βρετανικά πανεπιστήμια έχουν μειωθεί κατά 7%. Είναι η πρώτη φορά που οι αιτήσεις παρουσιάζουν πτώση, την τελευταία δεκαετία.

Όπως εκτιμάται, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στους φόβους για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, κυρίως σε ό,τι αφορά στην αύξηση των διδάκτρων, αναφέρει ο Independent.

Ακαδημαϊκοί έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι ένα «σκληρό» Brexit θα μπορούσε να αποτελέσει την «μεγαλύτερη καταστροφή» στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας και ενδέχεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη των βρετανικών πανεπιστημίων.

Ήδη, οι αιτήσεις μαθητών από ευρωπαϊκές χώρες για φοίτηση στα προπτυχιακά τμήματα του Cambridge, του πιο φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου, έχουν υποστεί πτώση της τάξης του 14%. Μείωση 7% παρατηρείται στις αιτήσεις από Βρετανούς μαθητές, 5% από τη Βόρεια Ιρλανδία, 2% από την Σκωτία και 7% από την Ουαλία.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου