Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Το TIME ακολουθεί τέσσερα προσφυγόπουλα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα

Έγκυοι από τη Συρία, που πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της κύησης προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου για να εξεταστούν τελικά από γυναικολόγο την ύστατη ώρα του τοκετού. Εκτιμάται ότι περισσότερες από 1.000 τέτοιες γυναίκες, μητέρες παιδιών του πολέμου και της προσφυγιάς, γέννησαν τη χρονιά που φεύγει στην Ελλάδα. Από τον Σεπτέμβριο, το περιοδικό TIME ακολούθησε στον Γολγοθά που περνούν τέσσερις μητέρες και θα καταγράφει τον πρώτο χρόνο ζωής των παιδιών τους. 

Τυλιγμένα με κουβέρτες, κορμάκια και ό,τι άλλο συγκεντρώνουν ανθρωπιστικές οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες, τα μωρά αυτά θα περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους σε ακατάλληλα κέντρα φιλοξενίας, ελάχιστα προστατευμένα από το τσουχτερό κρύο του χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, χωρίς ζεστό νερό ή ξεχωριστές, καθαρές τουαλέτες. 

Κανείς δεν ξέρει πού θα βρίσκονται αύριο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έως ότου ενηλικιωθούν δεν θα γνωρίσουν τη χώρα των γονιών τους. Ίσως δεν τη γνωρίσουν ποτέ. Το επετειακό τεύχος του TIME αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου, με τον τίτλο «The Year Ahead» και τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα: ένα για κάθε νεογέννητο προσφυγόπουλο από τη Συρία που πήρε την πρώτη ανάσα στην Ελλάδα. 






Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου