Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τρίκαλα: Πρόγραμμα χάντμπολ σε σχολεία

Συνεργασία για την προώθηση του χάντμπολ (χειροσφαίριση) στα σχολεία, αναπτύσσουν Δήμος Τρικκαίων, Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων. Σε ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας, χθες το πρωί δόθηκε συνέντευξη Τύπου (στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων)για τη συνεργασία αυτή.

Με παρόντα 4 μέλη της ΕΟΧ – πρώην παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας, η συνέντευξη αφορούσε στα οφέλη του προγράμματος. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε ότι αυτό το άθλημα, αγαπημένο αλλά μη εξαπλωμένο, πλέον θα μπορεί να διδαχθεί καλύτερα στα σχολεία του Δήμου. Αυτό θα γίνει, είπε, τόσο με τη συνεργασία με την Ομοσπονδία, όσο και με απλές λύσεις, όπως η τριπλή διαγράμμιση στο κλειστό γυμναστήριο της «Μπάρας» Μια διαγράμμιση που περιλαμβάνεται πλέον στην εργολαβία των 70.000 ευρώ για παρεμβάσεις ουσίας κι ασφάειας στο ένα από τα δύο γυμναστήρια της πόλης. Υπενθύμισε, επίσης, ο κ. Παπαστεργίου, τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων (έργα στο κολυμβητήριο, στο βοηθητικό γήπεδο, στο Στάδιο, στο κλειστό γυμναστήριο, σε περιφερειακά γήπεδα).

Ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γιάννης Κουτσιώρης τόνισε ότι μετά τη συνέντευξη, ακολουθούσε πρόγραμμα για τη βελτίωση των τρόπων διδασκαλίας της χειροσφαίρισης στα σχολεία. Επρόκειτο για τη «νέα κινητική μάθηση, μέσα από παιδαγωγικούς σκοπούς και στόχους». Ή, όπως το έθεσε πιο απλά ο κ. Στ. Αλεπουδέας, προπονητής της Εθνική Νέων και προπονητής τερματοφυλάκων όλων των Εθνικών Ομάδων, πρόκειται για πρόγραμμα προώθησης νέων τρόπων διδασκαλίας του αθλήματος στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου