Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Γονείς προσεύχονταν καθώς πέθαινε το διαβητικό παιδί τους

Ένα θρησκόληπτο ζευγάρι από τον Καναδά αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προθέσεως, επειδή δεν κάλεσαν ασθενοφόρο όταν το διαβητικό παιδί τους σταμάτησε να αναπνέει, αλλά "προσεύχονταν".

Ο λόγος για τον Emil και την Rodico Radita από το Κάλγκαρι του Καναδά, οι οποίοι επιστρέφοντας από τη λειτουργία της εκκλησίας, βρήκαν τον 15χρονο γιό τους Alexandru λιπόθυμο, ενώ είχε σταματήσει και να αναπνέει. Δεν κάλεσαν όμως ασθενοφόρο όσο το παιδί πέθαινε από βακτηριακή σηψαιμία.

Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία του αγοριού διαπίστωσε ότι 15χρονος υπέφερε από ασιτία και ήταν παραμελημένος, σύμφωνα με την National Post. Τα δόντια του είχαν σαπίσει ενώ είχε επώδυνες πληγές σε όλο του το σώμα που οφείλονται σε λοιμώξεις. Μάλιστα, το παιδί ζύγιζε μόλις 17 κιλά, αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

«Η ιστορία της ζωής του, με όλα όσα υπέφερε και με τον πρόωρο θάνατό του απαιτεί μεγαλύτερη και πιο ανοιχτή ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις επαρχίες. Οι πιο ευάλωτοι πρέπει να προστατεύονται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γλυκό του πρόσωπο και ήμουν τυχερή που τον δίδαξα, τον υποστήριξα και τον ενθάρρυνα όσο ήταν στο νηπιαγωγείο. Είναι απαλλαγμένος πια από αυτά που τον βασάνιζαν και αναπαύεται εν ειρήνη», έγραψε σε επιστολή της η δασκάλα του από το νηπιαγωγείο.

Οι γονείς του είχαν πάει στην εκκλησία στις 6 το απόγευμα και στις 8 που επέστρεψαν διαπίστωσαν πως ο γιος τους, που είχε μείνει στο σπίτι, δεν ανέπνεε. Έτσι προσευχήθηκαν για δύο ώρες και μετά κάλεσαν ασθενοφόρο, περίπου στις 10 το βράδυ. Ανέφεραν επίσης ότι αυτοί ήταν πρόθυμοι να καλέσουν ασθενοφόρο, ωστόσο το παιδί δεν ήθελε, καθώς είχε άσχημη εμπειρία στο παρελθόν σε νοσοκομείο. Ο 15χρονος έπασχε και από διαβήτη και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές.

Η ιατρική ερευνήτρια της υπόθεσης Shauna Mitchell ανέφερε στο δικαστήριο ότι το παιδί είχε σταματήσει να αναπνέει ώρες πριν το ζευγάρι γυρίσει σπίτι.
Στην δίκη κατέθεσε και ο Larry Pugliese, αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο μετά την κλήση. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το παιδί ήταν σαν σκελετός και είχε παντού πληγές. 
Το συμβάν έγινε στις 7 Μαΐου 2013, και η δίκη των γονιών θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κάλγκαρι του Καναδά.
Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα. 
Πηγή: HuffingtonPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου