Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αναζήτηση κτηρίου για την εκπαίδευση ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Τη δημιουργία στην Καλαμάτα δομής συνέχισης της εκπαίδευσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, μετά τη αποφοίτησή τους από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του. Η δομή αυτή προβλέπεται να προσφέρει φιλοξενία και στέγη.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Πέμπτη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής είτε προσωρινά, είτε μόνιμα. Επεσήμανε την ανάγκη της εύρεσης κτηρίου για να στεγαστεί η δομή και παρατήρησε πως ο δήμος είναι αλληλέγγυος στο αίτημα της στέγασης.

Η δικηγόρος Σταυρούλα Σπυρέα, φίλος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας ενημέρωσε ότι έχουν κάνει επαφή με το υπουργείο Παιδείας και διευκρίνισε πως θέλουν να έχει και στέγη η δομή, που θα είναι σχολή όπου τα παιδιά θα μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην προσπάθεια να βρουν εργασία. «Το λειτουργικό είναι θέμα του υπουργείου, να έχουμε το κτηριακό από το δήμο», επεσήμανε η κ. Σπυρέα.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι το κτήριο είναι εύκολο, η λειτουργία είναι δύσκολη. Διαβεβαίωσε πως «ο δήμος θα βοηθήσει ό,τι και να γίνει. Αν χρειαστεί θα δώσουμε το ενοίκιο για το κατάλληλο κτήριο που θα βρεθεί». Ενημέρωσε ότι «τα δημοτικά κτήρια των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας δεν έχουν πρόσβαση. Και το κτήριο στη Θουκυδίδου έχει δοθεί για χρήση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και χρειάζεται γενική ανακατασκευή». Δεσμεύτηκε ότι «τη στέγαση την αναλαμβάνουμε εμείς» και προέτρεψε να συναντήσουν το γ.γ. Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλλα και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο σύμβουλος της "Αλλαγής" Γιάννης Χριστόπουλος πρότεινε να εξεταστεί ως στέγη το πρώην Ορφανοτροφείο.

Τελικά, ομόφωνα το Δ.Σ. Καλαμάτας ψήφισε για την αναγκαιότητα της δομής και τη στέγαση είτε σε δημοτικό κτήριο, είτε σε κτήριο με ενοίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου