Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

To βίντεο στο οποίο η μητέρα παρακολουθεί το μωρό της αβοήθητο στην πισίνα δίχασε το διαδίκτυο

Η Keri Morrison από την Φλόριντα.είναι εδώ και λίγες μέρες η πιο αμφιλεγόμενη μαμά του διαδικτύου, έχει διχάσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για μια πολύ συνειδητοποιημένη μητέρα. 


Αφορμή για όλη τη συζήτηση γύρω από το όνομά της στάθηκε ένα βίντεο το οποίο σίγουρα δεν βλέπει κανείς με ευχαρίστηση. Η Keri έχει κινηματογραφήσει το μωρό της να πέφτει σε μια πισίνα και για σχεδόν δύο λεπτά να προσπαθεί να επιπλεύσει: 

To επίμαχο βίντεο είναι το παρακάτω και αν και το βρέφος καταλήγει σώο, ίσως να το βρείτε αρκετά ενοχλητικό και πιο αγωνιώδες από όσο αντέχετε: 


Tα views του βίντεο είναι εκατοντάδες χιλιάδες και τα σχόλια είναι ατελείωτα καθώς η αναπαραγωγή του στο διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες ήταν πάρα πολύ μεγάλη και γρήγορη. Πολλοί είναι πραγματικά ενοχλημένοι με το βίντεο και κατακεραυνώνουν τη νεαρή μητέρα που παρακολουθούσε το μωρό της να καταβάλλει προσπάθεια για κρατηθεί στην επιφάνεια. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν και παρέμβαση των αρχών καθώς κρίνουν πως η μητέρα εκθέτει σε κίνδυνο το μωρό της. Ωστόσο, από τα πρώτα λεπτά υπήρξαν και εντυπωσιακά πολλά υποστηρικτικά μηνύματα ενώ κάποιοι έδινα και συγχαρητήρια στη μητέρα που έχει μάθει στην μόλις έξι μηνών κόρη της να επιβιώνει στο νερό και να μπορεί υποτυπωδώς να κολυμπά. 

Ποια είναι η θέση της μητέρας και γιατί άφησε τόση ώρα το βρέφος εκτεθειμένο στον κίνδυνο του πνιγμού 
Η Morrison κλήθηκε τελικά να υπερασπιστεί δημοσίως το βίντεο το οποίο ήταν τραβηγμένο όταν η Jessei ήταν 6 μηνών - σήμερα είναι 13. Σύμφωνα με όσα είπε αυτό που έδειξε στο βίντεο είναι ένα σημαντικό μάθημα επιβίωσης για μωρά και είναι αποτέλεσμα μιας πρακτικής που εφαρμόζεται για να προλαμβάνει πνιγμούς μωρών. Αυτό γίνεται μετά από ειδική εξάσκηση στα πλαίσια της μεθόδου Infant Swimming Resource η οποία έχει στόχο να μαθαίνει τα μωρά να επιπλέουν χωρίς βοήθεια. " 

H Morrison συζήτησε το εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης για βρέφη το οποίο μάλιστα στηρίζει και η ίδια μέσω ενός οργανισμού που έχει ιδρύσει. "Έχω ένα ίδρυμα, που ονομάζεται Live like Jake, και προωθεί την ISR η οποία εφαρμόζεται εδώ και περίπου 50 χρόνια" εξήγησε σε εκπομπή αμερικανικού δικτύου. 

Το ενδιαφέρον της για την πρακτική αυτή που θέλει να κάνει δημοφιλή και σε άλλες μητέρες, ξεκίνησε όμως με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό που τη σημάδεψε για μια ζωή. Όπως εξομολογήθηκε, πριν από σχεδόν τρία χρόνια, έχασε από πνιγμό το γιο της που ήταν μόλις 2 ετών. 

"Ο γιος μου πνίγηκε ενώ ήμασταν μακριά και έχω κάνει αποστολή της ζωής μου, όχι μόνο την προστασία των δύο άλλων μου παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου παρέχοντας υποτροφίες με μαθήματα για μαμάδες και μωρά" είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πόσα πολλά μωρά πνίγονται μέσα σε δευτερόλεπτα σε διάφορα τέτοια περιστατικά, ακόμη και όταν οι γονείς είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά. "Ο γιος μου δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που βλέπετε στο βίντεο και πνίγηκε αμέσως" προσθέτει ενώ στην συνέχεια απέρριψε τις κατηγορίες για ψυχολογικό τραυματισμό του παιδιού, εξηγώντας πως η άλλη της, μεγαλύτερη κόρη, αλλά και παιδιά που έχει διδάξει είναι μια χαρά, λατρεύουν το νερό και κολυμπούν εξαιρετικά, χωρίς βοήθεια από τριών ετών. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου