Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Διπλάσιες επισκέψεις στα επείγοντα για τους ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πενταετούς έρευνας σχετικά με το θέμα, φαίνεται ότι οι ενήλικες με αυτισμό έχουν τις διπλάσιες επισκέψεις στα επείγοντα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. 

Σε μια ανάλυση των επισκέψεων στα επείγοντα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με αυτισμό ηλικίας 22 με 64 ετών αποτελούσαν τους 2.549 από τους 100.000 ασθενείς το 2006. Αυτός ο αριθμός εκτινάχθηκε στους 6.087 στους 100.000 το 2011.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού Journal of Autism and Developmental Disorders, βασίζονται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον κρατικό φορέα Nationwide Emergency Department Sample. 

Το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων στην εντατική από τα άτομα με αυτισμό – 24%- οφείλονταν σε τραυματισμούς. 15% ήταν για ψυχιατρικούς λόγους και το 16% για μη ψυχιατρικές διαταραχές, όπως καρκίνος, διαβήτης ή επιληψία. 

Στις περιπτώσεις που ενήλικες με αυτισμό επισκέπτονταν τα επείγοντα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να γίνει τελικά εισαγωγή τους στο νοσοκομείο (σε σύγκριση πάντα με τους άλλους ασθενείς). Επιπλέον, η μέση χρέωση για τις επισκέψεις των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού είναι 2,3 φορές υψηλότερη. 

«Η έρευνά μας ρίχνει φως στην ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση και μεγαλύτερη υποστήριξη στα θέματα διαταραχών στο φάσμα του αυτισμού στα πλαίσια της εκπαίδευσης/κατάρτισης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς αναφέρουν ότι δεν αισθάνονται ικανοί όταν πρέπει να εξετάσουν, να κάνουν διάγνωση και να θεραπεύσουν άτομα στο φάσμα του αυτισμού» αναφέρει ο Rini Vohra του West Virginia University και οι συνεργάτες του.

Απόδοση του άρθρου ER Visits Double For Adults With ASD του Shaun Heasley

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου