Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτικές δράσεις για θέματα οπτικής αναπηρίας

Για θέματα οπτικής αναπηρίας, καθώς και για τις εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν από αυτήν, θα ενημερώσουν αλλά και θα ενημερωθούν φοιτητές εξυπηρετούμενοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), σε συνεργασία με το project "ExchangeAbility" του Δικτύου Φοιτητών Erasmus Ελλάδας. 

Η ενημέρωση θα γίνει στη διάρκεια δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2016). Παράλληλα θα ενημερωθούν και για τις δυνατότητες συμμετοχής των φοιτητών με οπτική αναπηρία στο πρόγραμμα Erasmus. 

Οι ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου (12.00-14.00) στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ στην Αθήνα (Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα) και στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη (Βασιλίσσης Όλγας 32).

"Η ανταλλαγή εμπειριών και η προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus, θα συμβάλλει στην επίτευξη του σημαντικότερου ευρωπαϊκού στόχου που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες" επισημαίνει σε ανακοίνωση της η διοικήτρια και πρόεδρος του ΚΕΑΤ, Παναγιώτα Λεωτσάκου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου