Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μαθήματα τιμιότητας από μια 12χρονη: «Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο»

Μάθημα τιμιότητας παρέδωσε μια 12χρονη μαθήτρια της Α Γυμνασίου στις Σέρρες που βρήκε ένα πορτοφόλι με 3.380 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία. Ο κάτοχος βρέθηκε την επόμενη μέρα και παρέλαβε το «φουσκωμένο» πορτοφόλι με τα χρήματα, που προορίζονταν για την κάλυψη αναγκών της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ενώ η 12χρονη τιμήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ως παράδειγμα ήθους.

Η μικρή Κωνσταντίνα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο των Σερρών, μαζί με τη μητέρα της, εκπαιδευτικό, Πολυξένη Δασκαλάκη, νωρίς το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου, πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο με το οποίο θα επέστρεφαν στο σπίτι τους, στο Νέο Σούλι Σερρών. Η μητέρα προπορευόταν 2-3 μέτρα όταν άκουσε την κόρη της να τη φωνάζει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι. 

«Εγώ το είχα προσπεράσει χωρίς να το προσέξω. Το πήρα στα χέρια μου, το άνοιξα και το ξανάκλεισα αμέσως, γιατί κατάλαβα ότι είχε πολλά χρήματα», είπε στο «Έθνος» η κ. Δασκαλάκη και προσέθεσε: «Τη ρώτησα ‘και τώρα τι κάνουμε;’ και μου απάντησε ‘πάμε αμέσως στην αστυνομία’. Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο. Το θεωρούσε αυτονόητο. Μάλιστα μου το άρπαξε από τα χέρια και το κρατούσε αυτή στο δρόμο για την αστυνομία γιατί εκείνη το είχε βρει και ήθελε να το παραδώσει η ίδια».

Μητέρα και κόρη πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όπου παρέδωσαν το πορτοφόλι, το οποίο ανοίχτηκε παρουσία τους από τους αστυνομικούς και μετρήθηκαν τα χρήματα. Εκεί οι αστυνομικοί τις εξήγησαν τη διαδικασία που ακολουθείται και τις ενημέρωσαν πως αν δεν βρισκόταν ο κάτοχος σε διάστημα ενός χρόνου, τα χρήματα θα επέστρεφαν σε αυτούς που το βρήκαν.

Την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κάτοχο, έναν 25χρονο, γιο ιδιοκτήτη φροντιστηρίου των Σερρών, ο οποίος δεν πίστευε στην τύχη του. Όπως είπε, προόριζε τα χρήματα για την πληρωμή άμεσων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο νεαρός παρέλαβε το πορτοφόλι με τα χρήματα, μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένεια της 12χρονης για να την ευχαριστήσει για την ευγενική της χειρονομία και ζήτησε συνάντηση για να γνωρίσει από κοντά την Κωνσταντίνα. Η μητέρα αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν δόθηκαν στη μικρή κάποια εύρετρα, σημειώνονται πως πρόκειται για δευτερεύον θέμα, που θα μείωνε την αξία της πράξης.

«Αν δεν έβρισκαν τον κάτοχο και επέστρεφαν σε εμένα τα χρήματα, δεν θα τα κρατούσα. Θα τα έδινα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, γιατί δεν μου ανήκουν», είπε χθες η 12χρονη, στη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν της, χθες, στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.
«Θελήσαμε να αναδείξουμε την πράξη της μικρής ως ένα φωτεινό παράδειγμα ήθους και ανθρωπιάς προς όλη την κοινωνία», είπε στο «Έθνος» ο Αστυνομικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ματσαρόκος. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου