Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Βιωματικό εργαστήριο: Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα


Μία καινοτόμα δράση, μία πρωτότυπη συνεργασία δύο πολιτισμικών φορέων της πόλης. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιαζουν: 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα βιωματικό εργαστήριο μουσικής «Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή ενήλικες και παιδιά με απώλεια ακοής με τη μουσική και τα κρουστά.Το πρόγραμμα προβλέπει αυτοτελείς συναντήσεις, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα 4, Κτίριο Μ1).

Στόχος του προγράμματος είναι η πρώτη επαφή ατόμων με απώλεια ακοής, με τη μουσική και τα κρουστά.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλούμε ανθρώπους με απώλεια ακοής κάθε ηλικίας, να συνδιαμορφώσουν και να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική εμπειρία.
Με αφετηρία την αυξημένη πρόσληψη οπτικών ερεθισμάτων καθώς και την αντιληπτικότητα του ρυθμού ως σημαντικές ικανότητες των ατόμων με απώλεια ακοής, υλοποιούμε μια σειρά διαδράσεων ανοιχτών σε παιδιά και ενήλικες, ανεξαρτήτου προηγούμενης μουσικής εκπαίδευσης.
Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις που ενισχύουν τη διάδοση των ηχητικών δονήσεων, σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις βίντεο και ενθαρρύνουμε τη διάδραση των συμμετεχόντων με αυτές, υπό την καθοδήγηση μουσικών/εμψυχωτών, σε ένα βιωματικό εργαστήρι μουσικής. Διαμορφώνουμε τον χώρο με στόχο μας ένα ταξίδι στη συναισθησία της μουσικής, όπου έμπειροι μουσικοί/εμψυχωτές δημιουργούν με τους συμμετέχοντες ένα πρωτότυπο μουσικό ηχοτοπίο σε κάθε τους συνάντηση.
Με κοινή γλώσσα τον ρυθμό, μη ακούοντες και ακούοντες επικοινωνούν, δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν, σε μια μουσική πλατφόρμα παιχνιδιού και εξερεύνησης.

Συντελεστές: Άννα Γαλλοπούλου (σύλληψη ιδέας-επιμέλεια), Αλέξανδρος Ιωάννου (επιμέλεια, εμψύχωση, μουσική εγκατάσταση), Κωνσταντίνος Βελένης (μουσική εγκατάσταση, εμψύχωση), Ηλίας Σταμπουλής (μουσική εγκατάσταση, τεχνικός ήχου), Δημήτρης Παπαδόπουλος (βίντεο)

Συντονισμός: Θέμις Βελένη, Δρ Ιστορίας της Τέχνης - Μουσικός, Επιμελήτρια-Δημόσιες Σχέσεις-Εκδηλώσεις, Τελλόγλειο Ίδρυμα 

Η συμμετοχή των ατόμων με απώλεια ακοής θα είναι δωρεάν.

Ημερομηνίες των αυτοτελών συναντήσεων: 
12 – 13 Νοεμβρίου, 19 – 20 Νοεμβρίου, 26 – 27 Νοεμβρίου και 10 – 11 Δεκεμβρίου 2016. 

Ώρες εργαστηρίου:
Σάββατα 17:00-17:50 / 18:00-18:50 / 19:00-19:50
Κυριακές 10:00-10:50 / 11:00-11:50 / 12:00-12:50 

Δηλώσεις-συμμετοχές: 6988 66 80 44 και 2310 99 16 10, teloglion@teloglion.gr

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου