Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

H Αρχαία Ελληνική Επιστήμη-Τεχνολογία και παιδιά προσφύγων στο ΝΟΗΣΙΣ

Την Κυριακή 11/9/2016 και ώρα 10:30 π.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα εγκαίνια και την πρώτη παρουσίαση της μεταφερόμενης έκθεσης «ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία».

Δείτε στο in.gr τηνεικονική έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίαςΗ έκθεση, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρουσιάζει μέσω εκθεμάτων και οπτικοακουστικών μέσων την πρόοδο της Ελληνικής σκέψης σε μια σειρά από επιστημονικά πεδία, παράλληλα με αντίστοιχα τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, και πρόκειται να παρουσιασθεί σε Μουσεία και Κέντρα επιστημών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα πλαίσια ανταλλαγών ή εκμίσθωσής της.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΠΕΘ αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης, ενώ στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών.

Τέλος, τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ παιδιών προσφύγων, στα οποία το ΝΟΗΣΙΣ έχει ανοίξει τις πύλες του στα πλαίσια έκφρασης αλληλεγγύης και συνεισφοράς του ΝΟΗΣΙΣ σε ανάλογες πρωτοβουλίες του ΥΠΠΕΘ για την εκπαίδευση των προσφύγων. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ, θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και θα παρακολουθήσουν μεταγλωττισμένη ταινία στο Πλανητάριο.

Πηγή: tech.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου