Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σύνδεσμος Οπλοπωλών: Ναι εκπαίδευση 14χρονων κυνηγών (Κύπρος)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών, στηρίζει τις προσπάθειες για τη σωστή επιμόρφωση των νέων κυνηγών, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για την εφαρμογή της μαθητικής άδειας κυνηγίου και θεωρεί πως το νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με την υιοθέτηση του θεσμού της μαθητικής άδειας κυνηγίου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών, παρατηρεί ότι οι πλείστοι φορείς δεν έτυχαν επαρκούς πληροφόρησης και διευκρινίζει ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την κατοχή όπλων από δεκατετράχρονους, παρά μόνον όταν συνοδεύονται από τους γονείς τους σε κυνηγετικές εξορμήσεις και βρίσκονται συνεχώς υπό την επίβλεψή τους και ρυθμίζει παράλληλα το θέμα της παραχώρησης εν ώρα κυνηγίου, κυνηγετικού όπλου, που ανήκει στον πατέρα του μαθητευόμενου κυνηγού.

“Η δε κατοχή όπλων από ανήλικους φυσικά και εξακολουθεί να απαγορεύεται. Παρόμοια νομοσχέδια έχουν, ήδη, ψηφιστεί και ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Μάλτα, Φινλανδία) και στοχεύουν στην ορθή κυνηγετική και περιβαλλοντική διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και τον αυστηρό έλεγχο της προσωρινής χρήσης όπλου, πατρικής ιδιοκτησίας, από ανήλικους”, σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά μεμονωμένες αντιδράσεις επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών διερωτάται “αν είναι ορθότερο ανήλικοι να εκδράμουν την κυνηγετική περίοδο μαζί με τους γονείς τους, χωρίς να τους παρέχεται, εκ των προτέρων, εξειδικευμένη επιμόρφωση σε σχέση με το όπλο, τη φύση και το περιβάλλον” και επικροτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρείται η μαθητική άδεια σε ανήλικους άνω των δεκατεσσάρων ετών, αφού πρώτα περάσουν από επιμορφωτικά μαθήματα και εκπαίδευση σε σχέση με το κυνήγι.

Πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου