Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Ασκητική του Blind Adam

Ο καλλιτέχνης Θάνος Κυριακίδης ο οποίος αυτοαποκαλείται και Blind Adam, άρχισε να συνθέτει έργα από νήματα το 2007, «ξαφνικά και μηχανικά», όπως εξηγεί. Οι κόμποι και οι θηλιές πάνω στα εν λόγω νήματα αποτελούν βασικό στοιχείο στις συνθέσεις του. Σε αυτήν την αισθητική αναζήτησή κατέληξε ύστερα από 17 χρόνια «θητείας» ως fashion editor σε περιοδικά μόδας και αφού άρχισε να χάνει την όρασή του από μία εκφυλιστική ασθένεια του αμφιβληστροειδούς η οποία εμφανίστηκε όταν ήταν 20 ετών.

Στο βίντεο, ο Θάνος Κυριακίδης στήνει το τελευταίο του έργο με τίτλο «Holy Glory», λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης στη γκαλερί The Breeder. Μιλάει για τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιλαμβάνεται το χώρο (εξαιτίας της πάθησής του) στα έργα του, για τα νοήματα που εξυφαίνει με τα νήματά του, καθώς και για το πώς γεννήθηκε ο Blind Adam.

Την ίδια μέρα έλαβε χώρα και η οπτικοακουστική καταγραφή της περφόρμανς με τίτλο «DoubleVision». Θα προβληθεί σε βίντεο στον εκθεσιακό χώρο και αναπαριστά τον καλλιτέχνη να «συνομιλεί» με το έργο του. Την εγκατάσταση υπογράφουν οι Χρυσά Καψούλη, HOPE, COM.ODD. OR. Ηχητική εγκατάσταση: HOPE. Ηθοποιός: Λευτέρης Παπακώστας

Εγκαίνια: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, 8-10μμ
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου - 24 Μαρτίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 12-6 μ.μ.
Διεύθυνση: The Breeder, Ιάσονος 45, 10436, Αθήνα

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου