Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ActionAid: Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016

Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!
16-23 Απριλίου 2016

Αγαπητοί μας μαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι,
Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 16-23 Απριλίου.

Επιλέξαμε φέτος να επικεντρωθούμε ξανά στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα: 
  • Πραγματοποιήσαμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014: πάνω από 40.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος. 
  • Κάναμε εκστρατεία κινητοποίησης πολιτών: 8.000 υπέγραψαν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας. 
  • Φτιάξαμε το βίντεο ευαισθητοποίησης με περισσότερα από 60.000 views. 
  • Οργανώσαμε ακτιβιστικό δρώμενο μπροστά από την Βουλή με συμμετοχή εθελοντών. 
  • Δημοσιεύσαμε έρευνα που εξετάζει κατά πόσο εφαρμόζονται τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα. 
  • Καταθέσαμε τις θέσεις μας στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. 
  • Συναντηθήκαμε με το Υπουργείο Παιδείας και πιέσαμε για τα αιτήματά μας. Είχαμε θετική ανταπόκριση σε κάποια από αυτά και συνεχίζουμε την πίεση μέχρι να ικανοποιηθούν όλα. 

Η φετινή εκστρατεία υποστηρίζει τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Ν. Υόρκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καλούνται να υλοποιηθούν από τα κράτη μέλη έως το 2030.

Γίνετε και εσείς μέρος της εκστρατείας με 3 απλά βήματα: 
Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Μπες και συμπλήρωσε τη φόρμα ή στείλε fax 2109212376) έως τις 9 Μαρτίου 
Παραλαβή υλικού. Αφού δηλώσετε συμμετοχή θα λάβετε το υλικό της εκστρατείας σε έντυπη μορφή. Το υλικό θα διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας. 
Ώρα για δράση. Την εβδομάδα 17 - 24 Απριλίου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να κάνετε τις προτεινόμενες ή και τις δικές σας δράσεις. 

Δηλώστε συμμετοχή έως τις 9 Μαρτίου!
Πηγή: Ενημερωτικό Μήνυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου