Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

8 ημέρες για τον Αγιασμό

8 μέρες ακόμα για να ανοίξουν τα σχολεία. Αν τα παιδιά σας έχουν ξεχάσει πώς είναι να ξυπνούν λογικές ώρες και σηκώνονται μεσημεράκι, είναι καιρός να τα βοηθήσετε να μπουν σε πιο “σχολικούς ρυθμούς”. 

Αρχίστε να τα σηκώνετε κάθε μέρα και λίγο πιο νωρίς. Το ιδανικό θα ήταν βέβαια αυτή η διαδικασία να έχει αρχίσει πολύ πιο νωρίς, περίπου ένα μήνα, αλλά στις αρχές Αυγούστου ελάχιστα παιδιά θα το θεωρούσαν λογικό και ελάχιστοι γονείς εφικτό. Αρχίστε να βάζετε το ξυπνητήρι του παιδιού και να το σηκώνετε 15 λεπτά πιο νωρίς κάθε μέρα, έτσι ώστε τις τελευταίες 2-3 μέρες πριν τον αγιασμό το παιδί να σηκώνεται σταθερά την ώρα του σχολείου. Όσο πιο μικρή είναι η απόκλιση της ώρας που ξυπνάει τώρα και της ώρας που θα πρέπει να ξυπνάει για το σχολείο, τόσο ομαλότερη μπορείτε να κάνετε τη μετάβαση. 

Μην ξεχνάτε! Για να ξυπνήσει ένα παιδί νωρίς, θα πρέπει να έχει κοιμηθεί νωρίς. Κλείστε την τηλεόραση, ζητήστε του να βάλει στην άκρη κινητό, tablet, ipad, iphone, laptop, ηλεκτρονικό και δώστε και εσείς το καλό παράδειγμα. Ένας έξυπνος τρόπος για να κοιμούνται τα παιδιά πιο νωρίς είναι να έχουν κουραστεί σωματικά το απόγευμα. Ένας μεγάλος περίπατος, μια βόλτα με το ποδήλατο, το ποδόσφαιρο ή το κυνηγητό με τους φίλους του μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ στο δύσκολο έργο σας.

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός -  νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου