Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΑΣΘ: Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά

Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «Το όραμα κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη για την επόμενη δεκαετία» προκηρύσσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η οποία λειτουργεί εντός του ΣΑΣΘ, διοργανώνεται ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων για θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Ο διαγωνισμός

To σλόγκαν - μότο της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, που φέτος προάγει την πολυτροπικότητα, είναι «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω», εστιάζει δε στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και τα καλλιτεχνικά τους χαρίσματα προκειμένου να ζωγραφίσουν πώς φαντάζονται την κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη με ορίζοντα δεκαετίας.

O διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, και λήγει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν το έργο τους διαστάσεων Α3 (297 x 420 mm) ή Α4 (210 x 297 mm), σε έντυπη μορφή στα γραφεία του ΣΑΣΘ (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, Πυλαία, ΤΚ 55132) και το έργο θα πρέπει να έχει παραληφθεί από το ΣΑΣΘ το αργότερο έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00.

Συμμετοχές και βραβεία

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν παιδιά και έφηβοι ηλικίας έως 18 ετών, ενώ ο κάθε συμμετέχοντας έχει δικαίωμα για αποστολή ενός μόνο έργου.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα διαγωνιστούν για τρία ισότιμα βραβεία ανάλογα με την ηλικία τους. Συνολικά θα δοθούν τα εξής βραβεία:

- Ενα βραβείο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 1-5 ετών

- Ενα βραβείο για παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών (μαθητές δημοτικού) και

- Ενα βραβείο για παιδιά-εφήβους ηλικίας 13-18 ετών (μαθητές γυμνασίου-λυκείου).

Κριτήρια επιλογής των έργων που θα διακριθούν είναι η πρωτοτυπία και η αμεσότητα μετάδοσης του μηνύματος. Καθένας από τους τρεις νικητές θα λάβει ως έπαθλο ένα ποδήλατο.

Ντέπυ Χιωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου