Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει τα παιδιά να κοιμηθούν αρκετά

Μια πρωτότυπη έρευνα διεξήγαγε το Κέντρο Ασθενειών (CDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναφορικά με το πρωινό ξύπνημα των μαθητών και την ώρα προσέλευσης τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με αυτή, η έλλειψη ύπνου η οποία ως γνωστόν συνδέεται με διάφορα προβλήματα, όπως είναι η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, οι μέτριοι βαθμοί στα μαθήματα και πολλά ακόμα, οφείλεται κατά ένα μέρος στο ότι οι μαθητές δεν κοιμούνται νωρίς αλλά και στο γεγονός ότι τα μαθήματα στο σχολείο ξεκινούν νωρίς το πρωί.

Σε αυτό συμφωνεί και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής καθώς θεωρεί ότι η έναρξη των μαθημάτων δεν πρέπει να γίνεται πριν από τις 8.30 το πρωί.

Η έρευνα κατέληξε επίσης στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν πρέπει να ξεκινούν πριν τουλάχιστον τις 8:30 το πρωί, κάτι που αποτελεί και σύσταση στις αρμόδιες Αρχές. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι είναι σημαντικά τα οφέλη του ύπνου των παιδιών και των εφήβων για την υγεία τους.

Οι γιατροί θεωρούν αναγκαίο οι έφηβοι να κοιμούνται 8,5 έως 9,5 ώρες, πράγμα πολύ δύσκολο με δεδομένο ότι συνήθως πέφτουν στο κρεβάτι αργά, είτε επειδή διαβάζουν, είτε επειδή χαζεύουν παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή παρακολουθώντας τηλεόραση. Αυτό σε συνδυασμό με την πρόωρη έναρξη των μαθημάτων εμποδίζει πολλά παιδιά να κοιμηθούν όσο πρέπει, όπως λένε.

Μάλιστα, σε κάθε πολιτεία της Αμερικής τα σχολεία ξεκινούν διαφορετικές ώρες. Η μέση ώρα έναρξης είναι στις 8:03 το πρωί, όμως υπάρχουν και σχολεία όπως στη Λουιζιάνα όπου το κουδούνι χτυπάει στις 07:40, ενώ στην Αλάσκα χτυπάει στις 08:33.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου