Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πιο επιτυχημένα τα παιδιά των εργαζόμενων γυναικών

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Harvard Business School που δείχνει ότι τα παιδιά εργαζόμενων γυναικών έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στην ζωή τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από μια έρευνα που έγινε μεταξύ 24 χωρών σε αγόρια και κορίτσια διαπιστώνοντας όμως ότι οι κόρες των εργαζόμενων γυναικών είναι αυτές που επωφελούνται περισσότερο.Είναι λοιπόν πιθανό να αναλάβουν στο μέλλον σημαντικότερες θέσεις εργασίας από ότι θα αναλάμβαναν αν οι μητέρες τους ήταν στο σπίτι.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι "Η επίδραση των εργαζόμενων γυναικών προς τα αγόρια αντανακλάται περισσότερο στην στοργικότητα που θα αποκτήσουν οι ίδιοι στην δική τους οικογένεια." 

Τα επίσημα στοιχεία δόθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγγλίας που δείχνουν ότι ο αριθμός των γυναικών που μένουν στο σπίτι έχει μειωθεί σημαντικά, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό. Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι μόνο μία στις δέκα γυναίκες μένει στο σπίτι για να αναθρέψει αποκλειστικά την οικογένειά της.

Οι ερευνητές της μελέτης συνέχισαν λέγοντας ότι "Έχοντας ένα μη παραδοσιακό μοντέλο στην οικογένεια, στην περίπτωση αυτή μια εργαζόμενη μητέρα, δίνει στα παιδιά μία ισότιμη προβολή των φύλων.Και κατέληξε στο ενδεχόμενο ότι, "Τα μη παραδοσιακά μοντέλα οικογενειών θα διαβρώνουν σταδιακά την ανισότητα των φύλων στα σπίτια αλλά και στην αγορά εργασίας."

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου