Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παιχνιδοπαρουσίαση : Πολύχρωμες αλυσίδες (chain links) της ELC



Το παιχνίδι chain links της ELC είναι μια πολύ ευχάριστη πρόταση για παιδιά 6 με 36 μηνών. Το κουτί περιέχει 12 ημικυκλικά περίπου κομμάτια διαφόρων χρωμάτων που διαθέτουν στην επιφάνειά τους 6 βαθουλώματα, έτσι ώστε να ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας αλυσίδες και διάφορα σχήματα. Τα κομμάτια είναι από ελαφρύ πλαστικό, σε τέτοιες διαστάσεις που να πιάνονται και να σηκώνονται εύκολα από μικρά ή αδύναμα δαχτυλάκια. Το μέγεθός τους είναι αρκετά μεγάλο, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αν το παιδί τα βάλει στο στόμα. Μάλιστα, πάνω στη συσκευασία αναφέρεται ότι είναι κατάλληλα και ως μασητικό για τα μωράκια που βγάζουν δόντια. To παιδί θα λατρέψει τα έντονα χρώματα και την υφή των κομματιών και θα περάσει ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του ενώνοντας τους κρίκους για να σχηματίσει σχήματα.

Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους μπορούν απλώς να κρατούν τα κομμάτια στα δαχτυλάκια τους, να τα βάζουν στο στόμα ανακουφίζοντας τα ούλα τους, να φτιάχνουν αλυσίδες ή πολύπλοκα σχήματα και να τα χαλάνε  βγάζοντας ένα – ένα τα κομμάτια, να μετρούν πόσα κομμάτια έχει η κάθε αλυσίδα, να εντοπίζουν τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη από τις δύο αλυσίδες, να αναγνωρίζουν και να ονομάζουν τα χρώματα ή να φτιάχνουν αλυσίδες τοποθετώντας τα κομμάτια σε συγκεκριμένη σειρά που τους υποδεικνύετε εσείς ή ένα σχήμα/ φωτογραφία (πχ πρώτο το κόκκινο, μετά το πράσινο, μετά το κίτρινο κοκ). Για ακόμα πιο απαιτητικά παιχνίδια, μπορείτε να πάρετε 2 κουτιά και να αφήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει με 24 κρίκους, φτιάχνοντας τα δικά του πολόπλοκα σχήματα ή δημιουργώντας ίδιες αλυσίδες με αυτές που κάνετε εσείς !
Ένα παιχνίδι που δυναμώνει τα μικρά δαχτυλάκια, βελτιώνει την λεπτή κινητικότητα και τον οπτικοκινητικό συντονισμό των παιδιών, ενισχύει τη δημιουργικότητα και την φαντασία τους και μπορεί να τα μυήσει στον κόσμο των χρωμάτων και των προμαθηματικών εννοιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου