Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία

Στο διάστημα από 10 έως 31 Μαΐου θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι μαθητές που θέλουν να εγγραφούν στα μουσικά σχολεία, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή.

Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2015-2016 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 19 Ιουνίου 2015.

Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 17-6-2015 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Μη έναρξη της διαδικασίας επιλογής την 17η Ιουνίου 2015 επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση, εφόσον προκύψουν και τεκμηριωθούν σοβαροί λόγοι.

Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου εισηγείται τον αριθμό μαθητών για την Α΄ τάξη γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου στην Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων, η οποία γνωμοδοτεί σχετικά. Τα κριτήρια για τον καθορισμό του αριθμού των μαθητών που θα φοιτήσουν είναι: η κτιριακή υποδομή του σχολείου, το υπάρχον μόνιμο διδακτικό προσωπικό, ο αριθμός των υποψηφίων, η δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και γενικότερα όλες οι προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.
Οι γονείς των υποψήφιων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής και Πειραιά έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους ως εξής. Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Από τις περιοχές:

Α. Ανατολικής Αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Λαύριο, Καλύβια, Κερατέα, Κρωπία, Μαρκόπουλο, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Σπάτα, Διόνυσος, Δροσιά, Κάλαμος, Αυλώνα, Αγ. Στέφανος, Κρυονέρι, Ανοιξη, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού, Ροδόπολη, Ανάβυσσος, Βάρη. Β. Β΄ Αθήνας, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Φιλοθέη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Μαρούσι, Πεύκη, Ερυθραία, Ψυχικό, Αγ. Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός.

Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Από τις περιοχές:

α) Α΄ Αθήνας: Ν. Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Πατήσια, Κυψέλη, Ν. Χαλκηδόνα, Μεταξουργείο, Σεπόλια. β) Β΄ Αθήνας: Ν. Ιωνία, Αλσούπολη, Ν. Ηράκλειο, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση. γ) Γ΄ Αθήνας: Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρα, Περιστέρι, Αγ. Ανάργυροι, Καματερό, Ν. Λιόσια, Πετρούπολη. δ) Ανατολικής Αττικής: Θρακομακεδόνες, Αχαρνές. ε) Δυτικής Αττικής: Ανω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Βίλια, Ελευσίνα, Ερυθρές, Ζεφύρι, Μαγούλα, Μάνδρα, Μέγαρα, Ν. Πέραμος, Φυλή.

Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Από τις περιοχές:

α) Α΄ Αθήνας: Ν. Κόσμος, Δάφνη, Παγκράτι, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Υμηττός, Ταύρος, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Ζωγράφου, Αμπελόκηποι. β) Δ΄ Αθήνας: Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ν. Σμύρνη, Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Αλιμος, Π. Φάληρο, Αγ. Δημήτριος. γ) Ανατολ. Αττική: Βούλα, Βουλιαγμένη.

Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Από τις περιοχές:

Tης περιφερειακής ενότητας Πειραιά. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας οι γονείς υποβάλλουν μία μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους σύμφωνα με τον πίνακα 2 (Υπόδειγμα αίτησης). Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τα σχολεία της περιοχής σας και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι διευθυντές των σχολείων Α'/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να ενημερώσουν όλους τους μαθητές της τελευταίας τάξης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής σας.

Πως θα γίνει η επιλογή των μαθητών

Μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι διευθυντές των Μουσικών Σχολείων αποστέλλουν τα στοιχεία των αιτούντων υποψήφιων μαθητών (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Τ.Κ., τηλέφωνα) σε δύο αντίτυπα με πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του διευθυντή, στο υπουργείο Παιδείας καθώς επίσης μετά το πέρας των εξετάσεων ακριβές αντίγραφο των Πρακτικών της διαδικασίας επιλογής που διεξήχθη στο σχολείο τους για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α' τάξη γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Μόλις τελειώσουν οι εξετάσεις, οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να αποστείλουν εγγράφως με πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα τον αριθμό των εισακτέων του Μουσικού Σχολείου της Διεύθυνσής τους στη Γενική Γραμματεία Παιδείας & Θρησκευμάτων.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου