Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Παιδιά και γονείς στη Θεσσαλονίκη μαζεύουν...πράσινες πατούσες

Σε μια πρωτότυπη καμπάνια συμμετέχουν τα παιδιά παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης που μαζί με τους γονείς τους θα επιχειρήσουν για μια έβδομαδα να αποφύγουν τη χρήση των ΙΧ

Στη δράση «ZOOM campaign - Παιδιά σε Κίνηση» θα πάρει μέρος ο Παιδικός Σταθμός Υψηλάντου του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 2 έως τις 9 Νοεμβρίου 2015. 
Η καμπάνια υλοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο του προγράμματος «Europeaid EYD2015 – Το μέλλον που θέλουμε - Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τη βιώσιμη κινητικότητα και την κλιματική αλλαγή. 
Στο πλαίσιο της δράσης, τα παιδιά με τους γονείς τους καλούνται να αποφύγουν για μια εβδομάδα τη χρήση αυτοκινήτου στις καθημερινές τους διαδρομές. Ακόμη, θα πάρουν μέρος με τη βοήθεια των παιδαγωγών, στη δημιουργία χειροτεχνιών και θα αποτυπώσουν τα δικά τους μηνύματα και προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Κάθε διαδρομή που θα γίνει μέσα στη συγκεκριμένη εβδομάδα χωρίς το αυτοκίνητο αντιστοιχεί σε μια πράσινη πατούσα - αυτοκόλλητο για το άλμπουμ του κάθε παιδιού. Το σύνθημα του έργου είναι: «Πάρτε το λεωφορείο, το ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα περπατήστε και βοηθήστε μας να μαζέψουμε 80.000 πράσινες πατούσες.

Πηγή: seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου