Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η απίστευτη ιστορία με το «Κωσταλέξι» της Γαλλίας - Πώς το 8χρονο παιδί έμεινε έγκλειστο επί τρία χρόνια

Έγκλειστο και απομονωμένο στο ανθυγιεινό περιβάλλον ενός διαμερίσματος στην ανατολική Γαλλία για τρία ολόκληρα χρόνια, χωρίς να πηγαίνει σχολείο και εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του, ένα αγοράκι ηλικίας σήμερα 8 ετών υπήρξε το θύμα ενός θυελλώδους διαζυγίου σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την χώρα.

Η αστυνομία το απελευθέρωσε αυτήν την εβδομάδα από το διαμέρισμα όπου το κρατούσε έγκλειστο ο πατέρας του, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην φυλακή.

Το αγοράκι, την φροντίδα του οποίου έχει αναλάβει ανάδοχη οικογένεια καθώς επιδεικνύει ελάχιστη βούληση να ξανασμίξει με τη μητέρα του, δεν υπέστη την περίοδο της αιχμαλωσίας του καμία σωματική κακοποίηση, ωστόσο έχει «πολύ σοβαρές μαθησιακές ελλείψεις» περιέγραψε σήμερα ο εισαγγελέας του Μιλούζ, Ντομινίκ Αλζεαρί, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Το παιδί ζούσε με τον πατέρα του σε ένα διαμέρισμα στο Μιλούζ, «σε ένα απόλυτα ανθυγιεινό περιβάλλον, γεμάτο από ακαθαρσίες» και «πολύ στοιχειωδώς επιπλωμένο».

«Δεν το παρακολουθούσε κανένας γιατρός ούτε πήγαινε σχολείο» σημείωσε.

Ο πατέρας του, που ήθελε να το κρατήσει μακριά από τη μητέρα του με την οποία είχαν χωρίσει, ενώ εκείνη είχε πάρει την επιμέλεια του παιδιού, «του είχε μάθει να μιλάει χαμηλόφωνα προκειμένου κανείς να μην το ακούει» σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το παιδί «χωρίς να έχει λάβει οποιουδήποτε είδους εκπαίδευση», έβγαινε έξω «ελάχιστα, περιστασιακά για να πάει για ψώνια με τον πατέρα του».

Ωστόσο «το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας» και κυρίως όταν ο πατέρας του εργαζόταν, παρέμεινε «απόλυτα εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του» με μοναδική συντροφιά την τηλεόραση.

Είχε σχεδόν αδρανοποιηθεί, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Σε ερωτήσεις που τους υπέβαλε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη της οικογενειακής τραγωδίας, οι γείτονες υποστήριξαν ότι δεν είχαν ποτέ παρατηρήσει ότι ένα παιδί διέμενε στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου.

«Δεν παρατηρήσαμε τίποτα, το παιδί δεν έβγαινε ποτέ έξω, δεν έβγαινε ποτέ στο παράθυρο» είπε μια περίοικος.

Ο πατέρας «ήταν πολύ διακριτικός» υποστήριξε ένας άλλος γείτονας.

Ο 37χρονος πατέρας, ένας Τυνήσιος έχει ήδη προφυλακιστεί και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών. Κατηγορείται για απαγωγή, παράνομη κατακράτηση και αρπαγή.

Εντούτοις ο δικηγόρος του, Ζαν Μαρκ Φους, υποστηρίζει ότι «δεν υπήρξε ούτε απαγωγή ούτε κατακράτηση», η κατάσταση ωστόσο «αποκαλύπτει μια οικογενειακή διένεξη όπως πολλές άλλες».

Σύμφωνα άλλωστε με τον ίδιο ο κατηγορούμενος ήταν «ένας στοργικός πατέρας».

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου