Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Νέοι γονείς: 4 τρόποι για να μην αγχώνεστε

«Να κρατάτε πάντα τις ισορροπίες» σας έλεγε η μητέρα σας και πλέον ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τη συμβουλή της για τη νέα σας ζωή με το παιδί σας. Οι νέοι γονείς παλεύουν να εξισορροπήσουν ανάμεσα στις οικογενειακές υποχρεώσεις, τις επαγγελματικές αλλά και τις προσωπικές. Οι νέες υποχρεώσεις που επωμίζονται μπορεί να προκαλέσει άγχος που όχι μόνο θα δημιουργήσει προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία τους αλλά μπορεί να δημιουργήσει άγχος και στο ίδιο το παιδί. Η λύση; Μάθετε να περνάτε καλά και να χαλαρώνετε ακολουθώντας τις παρακάτω 4 συμβουλές:

1. Να κάνετε μικρά διαλείμματα: Μπορεί 4 ή 5 λεπτά να μην σας φαίνονται αρκετά, όμως ένα διάλειμμα λίγων λεπτών μπορεί να σας απαλλάξει από το άγχος. Κάντε μια άσκηση yoga, χαλαρώστε πίνοντας ένα ρόφημα ή ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι.

2. Αλλάξτε προτεραιότητες: Μπορεί να αλλάξατε προτεραιότητες όταν αποκτήσατε το πρώτο σας παιδί, όμως καλό είναι να βάζετε τις ανάγκες ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας. Σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, όλα τα μέλη πρέπει να περνούν καλά και να μοιράζονται τις ευθύνες.

3. Βρείτε ένα χόμπι: Ο ελεύθερος χρόνος είναι λιγοστός, όμως καλό είναι να προσπαθήσετε να ασχοληθείτε με ένα δημιουργικό χόμπι ή με μια δραστηριότητα που θα σας γυμνάζει.

4. Επισκεφτείτε έναν ειδικό: Εάν αισθάνεστε μονίμως αγχωμένοι καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μόλις βρείτε τις ισορροπίες σας και καταφέρετε να απαλλαγείτε από αρνητικές σκέψεις ή συναισθήματα, τότε μόνο θα μπορέσετε να έχετε μια ευτυχισμένη καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου