Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Όσοι μένουν μέχρι μεγάλη ηλικία με τους γονείς τους έχουν πιο αποτελεσματικό εγκέφαλο

Στα αγγλικά τους λένε kidults. Δηλαδή ένας συνδυασμός kidsκαι adults. Είναι σίγουρα το σημάδι των καιρών. Οι άνθρωποι μένουν με τους γονείς τους όλο και περισσότερο μιας και λόγω της κρίσης δεν μπορούν να νοικιάσουν ή να αγοράσουν δικό τους σπίτι. Σε όλους αυτούς όμως που αισθάνονται άσχημα επειδή έχουν περάσει τα 30 ή 35 και μένουν ακόμα με τους γονείς τους, Αμερικανοί επιστήμονες λένε να μην αισθάνονται μειονεκτικά γιατί έτσι αποκτούν πιο αποτελεσματικό εγκέφαλο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Pittspurg έκαναν έρευνες και βρήκαν πως μερικά έξτρα χρόνια χωρίς τις ευθύνες του σπιτιού και των λογαριασμών επιτρέπουν στον εγκέφαλό του να γίνει πιο αποτελεσματικός.

Όπως είπε στην Daily Mail η επικεφαλής της έρευνας, Δρ, Beatriz Luna, μια εκτεταμένη εφηβεία μπορεί να επιτρέπει στον εγκέφαλο να «εξειδικευθεί», ή αλλιώς να γίνει πιο ώριμος. Η ίδια προσέθεσε πως σήμερα πλέον εφηβεία δεν τελειώνει πραγματικά μέχρι τα 25 χρόνια τουλάχιστον. 

Όπως λένε οι ειδικοί, η ανάπτυξη τους εγκεφάλου είναι σαν ένα γλυπτό σε εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ο εγκέφαλος διαμορφώνεται όπως ένα κομμάτι μάρμαρο που δουλεύεται να για «βγάλει» ένα άγαλμα. Όπως είπε η Δρ, Luna «το αποτέλεσμα είναι μια πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μηχανή επεξεργασίας και όσο μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα που έχει κανείς στη διάθεσή του, τόσο μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του γλυπτού που δουλεύει. Δηλαδή του εγκεφάλου».

 Πηγή: HealthView

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου