Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Δωρεάν παιδιατρική εκτίμηση για τον σακχαρώδη διαβήτη

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών δίνει τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικής εκτίμησης για την πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, σε παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 10-17 ετών. Οι εξετάσεις γίνονται στο πλαίσιο πιστοποίησης του Παιδιατρικού Κέντρου για τη συμμετοχή του σε δύο διεθνείς μελέτες για τη νόσο.

Όπως έχει διαπιστωθεί, το 20-25% των παχύσαρκων παιδιών, και κυρίως εκείνων με θετικό οικογενειακό ιστορικό, πιθανώς ήδη να πάσχει από διαταραχή ανοχής γλυκόζης, με αυξημένες πιθανότητες αυτή να εξελιχθεί σε Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ. Επειδή τα συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν αρκετά χρόνια αργότερα, χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση και στη συνέχεια, τακτική παρακολούθηση και έλεγχος.

Πιο αναλυτικά, το 2014 το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών έλαβε πιστοποίηση για τη συμμετοχή του σε δύο διεθνείς μελέτες που αφορούν παιδιά ηλικίας 10-17 ετών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ. Όπως εξηγεί ο Δρ Δημήτρης Παπαδημητρίου, διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής - Εφηβικής Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Κέντρου «το Τμήμα μας είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από τη Merck για τη διεξαγωγή δύο διεθνών πολυκεντρικών μελετών, μαζί με αντίστοιχα κέντρα από 29 ευρωπαϊκές χώρες. Οι μελέτες αφορούν παιδιά πρωτοδιάγνωστα ή υπό αγωγή με μετφορμίνη χωρίς ικανοποιητική ρύθμιση».

Στο πλαίσιο λοιπόν των παραπάνω μελετών, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές δωρεάν την αρχική εκτίμηση παχύσαρκων παιδιών 10-17 ετών για την πιθανότητα να εμφανίζουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

Για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις μελέτες, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει:

Όλο τον απαιτούμενο εργαστηριακό και ιατρικό έλεγχο τόσο στο αρχικό στάδιο όσο και στη συνέχεια - χωρίς χρέωση.
Χορήγηση όλων των απαιτούμενων αναλώσιμων.
Επικοινωνία με γιατρό για τυχόν προβλήματα, απορίες ή συμβουλές όλο το 24ωρο. 
Δωρεάν παρακολούθηση από το κέντρο και μετά το πέρας της μελέτης.Η διεξαγωγή των μελετών γίνεται υπό την επίβλεψη του Δρ Παπαδημητρίου και του επιστημονικού συμβούλου, ομότιμου καθηγητή Χρήστου Σπ. Μπαρτσόκα. 

Για πληροφορίες σχετικά με τις μελέτες, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210 - 6862172 (καθημερινά από τις 10:00-15:00) και στο email: info@pedoendo.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2013, ο Δρ Παπαδημητρίου είχε δημοσιεύσει στο επιστημονικό έντυπο Journal of Diabetes την πρώτη μελέτη παγκοσμίως για την αρνητικοποίηση των υπεύθυνων αυτοαντισωμάτων για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με την έγκαιρη χορήγηση της βιταμίνης 1-25(ΟΗ)2D3 (καλσιτριόλης).

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου