Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

3 παραστάσεις με θέμα την υγεία

Μία γαμήλια τούρτα γίνεται το όπλο της Δόνας Τερηδόνας, η αϋπνία έχει σχέδια για τον οργανισμό μας και ένας γρίφος της ενέργειας γίνεται η αφορμή να ξανασκεφτούν τα παιδιά τη διατροφή τους. Όλα αυτά σε τρεις παιδικές παραστάσεις που έχουν στόχο να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά της σωστής διατροφής και να δώσουν ερεθίσματα ώστε να ακολουθήσουν υγιεινές συνήθειες.

«Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας».Tη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής επιχειρεί να εξηγήσει στα παιδιά η θεατρική μεταφορά του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά στην παράσταση που παίζεται στην Παραμυθοχώρα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία μαύρου θεάτρου η ομάδα Κιβωτός των Μύθων, μας ταξιδεύει στην μαγευτική Ισπεπονία. Τον τόπο αυτό διοικεί η πανούργα Δόνα Τερηδόνα, μια πανέμορφη αρχόντισσα με λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο , αλλά μοχθηρή και ύπουλη ψυχή. Όταν ο έμπιστος καθρέφτης της την πληροφορήσει πως το πιο όμορφο χαμόγελο το έχει ένα κοριτσάκι που το λένε Λουκία θα γίνει έξαλλη και θα ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο έξω από το σπίτι του κοριτσιού. Χαρίζοντας της… δώδεκα κιλά κουραμπιέδες, πολλά γλυκά και μία 10όροφη γαμήλια τούρτα προσπαθεί να καταστρέψει τα δόντια της. Θα τα καταφέρει τελικά;

«Ο γρίφος της ενέργειας». Η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή ερμηνεύει ένα ρόλο- έκπληξη στην παράσταση του κουκλοθίασου Ψευτιά με Αφτιά και της διατροφολόγου Άρτεμις Στεργίου, που παίζεται στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου- Καλαμπόκη.«Είμαστε τρεις και τους κανόνες ξέρουμε της διατροφής/ ενέργεια παίρνουμε απ’ όλες τις τροφές/ μέτρο αρκεί να έχουμε κι ας είναι και πονηρές» τραγουδούν οι πρωταγωνιστές της παράστασης μας εισάγουν στο νόημα της υγιεινής ζωής. Ηθοποιοί και κούκλες, βάζουν τα δυνατά τους ώστε να εξοικειώσουν τα παιδιά με την έννοια της διατροφικής ενέργειας και του μέτρου.

«Τι θα γίνει; Θα κοιμηθούμε απόψε;». Τι θέση έχουν άραγε η αδρεναλίνη, η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, η ισταμίνη και άλλοι επιστημονικοί όροι σε μία παιδική παράσταση; Με τις τρέλες τους θα τις δείτε να οδηγούν το θάλαμο και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας λίγη… ξεκούραση. Η λειτουργία του ύπνου στο ανθρώπινο σώμα και η σημασία του για την υγεία μας παρουσιάζεται με κωμικό τρόπο στη παράσταση για παιδιά και εφήβους, που παρουσιάζεται στο Altera Pars και έχει την υπογραφή του υπνολόγου και λέκτορα νευρολογίας του ΕΚΠΑ, Αναστάσιου Μπονάκη και του ηθοποιού και χημικού MSc Πέτρου Αλατζά.


Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου
του Ευγένιου Τριβιζά | Διάρκ. 70'

των Πέτρου Αλατζά, Αναστάσιου Μπονάκη | Διάρκ. 60'

Διάρκ. 80'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου