Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλίο: "Μαγικά παραμύθια Disney: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα"

«Φέτος, τα Χριστούγεννα είναι πολύ ιδιαίτερα. Όλοι στο κάστρο είναι πολύ ευτυχισμένοι τώρα που ο Πρίγκιπας και η όμορφη Μπελ αγαπιούνται τόσο. Η μαγείρισσα, η Μαντάμ Τσαγιερώ και ο μικρός της γιος το Θρυψαλάκι, αλλά και ο Τικιτάκας, ο οικονόμος, παρέα με την Μπελ και τον Πρίγκιπα έχουν συγκεντρωθει στη μεγάλη αίθουσα. Εδώ, η γλυκιά Αντζελίκ και ο κεφάτος Μεσιέ Φου Φου στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Το Θρυψαλάκι είναι ενθουσιασμένο γιατί το κάστρο είναι πολύ όμορφο τώρα! «Αλήθεια, μαμά, ήταν και πέρυσι έτσι όμορφο; Δε θυμάμαι!» ρωτάει. 


Η Μαντάμ Τσαγιερώ δεν του απαντα αμέσως. Περιμένει πρώτα να φύγουν από την αίθουσα η Μπελ και το Τέρας. Τότε παίρνει αγκαλιά του γιο της και του λέει: 

«Λοιπόν, Θρυψαλάκι μου, πέρυσι τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Να φανταστείς πως δεν ξέραμε καν αν θα γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα». 

«Ναι, αλλά χάρη σε μένα, ο κύριός μας και η Μπελ είναι τώρα μαζί. Είμαι ο σωτήρας των Χριστουγέννων!» φωνάζει ο ψηλός και αδύνατος Μεσιέ Φου Φου. 

«Μάλλον, δε θυμάσαι και τόσο καλά. Εγώ τα κατάφερα!»πετάγεται ο χοντρούλης και κοντούλης Τικιτάκας. 

«Δε χρειάζεται να μαλώνετε!» φωνάζει η Μαντάμ Τσαγιερώ. «Νομίζω πως όλοι βάλαμε το χεράκι μας. Μην ξεχνάτε πως τότε ο κύριός μας ήταν ακόμη Τέρας, αλλά και εμείς δεν ήμασταν ακριβώς ... ίδιοι. Για όλα έφταιγε εκείνο το τρομερό μαγικό ξόρκι. Η Μπελ, όμως, δε φοβόταν τον κύριο, που ήταν συνήθως κακόκεφος και απότομος. Μπορώ να πω που τον είχε συμπαθήσει κιόλας! Μήπως να σας θυμίσω πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα;» 

Πρόκειται για μια κλασική ιστορία δοσμένη μέσα από το πρίσμα των Χριστουγέννων με τη μοναδική εικονογράφηση των ηρώων της Disney. 

Η ιστορία «Η Πεντάμορφη και το τέρας» αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες που προκαλούν δυνατά συναισθήματα στα παιδιά. Γραμμένη τον 18ο αιώνα από τη Γαλλίδα συγγραφέα Μαντάμ Λε Πρενς Ντε Μπωμόν έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την Disney και έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η αγάπη, η ελπίδα, ο φόβος, η αλλαγή, η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας είναι τα βασικά στοιχεία της ιστορίας και επίκαιρα όσο ποτέ την εποχή των Χριστουγέννων, την εποχή της αγάπης, της προσφοράς και της αλλαγής μας προς το καλύτερο. 

Μέσα από την αφήγηση της Μαντάμ Τσαγερώ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η γνωστή ιστορία του εγωιστή πρίγκιπα που μεταμορφώθηκε σε άσχημο και απότομο τέρας και της όμορφης Μπελ που κατάφερε να δει την ευγενική καρδιά του, να τον αγαπησει και να τον ξανακάνει ευτυχισμένο. 

Μια γλυκιά ιστορία για όμορφες στιγμές την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Μαγικά παραμύθια Disney: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα (One Magic Christmas) 
Εκδότης: DeAgostini Hellas
Σειρα: Μαγικά Παραμύθια Disney
Έτος Έκδοσης: 2008

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου