Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ο εφιάλτης της βίας πίσω από τους τοίχους του σχολείου

Παρατσούκλια, σπρωξίματα, απειλές στους διαδρόμους και «ηλεκτρονικοί» εκβιασμοί παρατηρούνται συχνά στα σχολεία και απασχολούν έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς τα κρούσματα bullying γίνονται όλο και πιο βίαια.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στοιχεία ευρωπαϊκής έρευνας για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, δείχνουν ότι το 50% των μαθητών στην Ευρώπη γίνονται μάρτυρες περιστατικών ενδοσχολικού εκφοβισμού. Ένας στους τρεις ευρωπαίους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα σχολικής βίας, ενώ δύο στις 10 περιπτώσεις έγιναν μέσω Διαδικτύου.

Το in.gr ανοίγοντας τον φάκελο βία στα σχολεία παρουσίασε έρευνα του Χαμόγελου του Παιδιού που έγινε σε έξι χώρες (Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Λετονία, Ιταλία) και βάσει της οποίας η Ελλάδα έρχεται τέταρτη σε ποσοστά σχολικού εκφοβισμού με 31,98%.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, η φτώχεια και η ανέχεια γεννούν τη βία πίσω από τους τοίχους του σχολείου. Χαρακτηριστικές είναι και οι μαρτυρίες πέντε καθηγητών που περιγράφουν περιστατικά ενδοσχολικής βίας σε σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας.

Δείτε το αφιέρωμα του in.gr για το φαινόμενο bullying

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου