Το νοσοκομείο μπορεί να είναι μοναχικό και στρεσογόνο μέρος για την ανάρρωση ενός παιδιού από σοβαρή νόσο, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι η ανακούφιση από την πλήξη και τη μοναξιά είναι ένα κλικ στο ποντίκι μακριά.
Παιδιά που έκαναν τηλεδιάσκεψη με την οικογένεια και φίλους είχαν σημαντικά χαμηλότερο στρες μέχρι το τέλος της νοσηλείας, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Pediatrics.''
Ο ερευνητής Dr. James Marcin, του Davis, Children's Hospital, δήλωσε ότι κοινωνική σχέση είναι σημαντική για την κατάσταση του νου τους, την υγεία και την ευεξία τους.
Τα παιδιά λατρεύουν την τηλεδιάσκεψη, όπως και οι γονείς. Είναι πιο ευτυχισμένοι και είναι πιό πιθανό να συμμετέχουν στην αποκατάσταση.
Το UC Davis Children's Hospital παρέχει laptops σε παιδιά που αναμένεται να έχουν παρατεταμένη διαμονή στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει ότι η τηλεδιάσκεψη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ηθικού των παιδιών.
Παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι οι επισκέψεις της οικογένειας μπορούν να μειώσουν το στρες και να βελτιώσουν το χρόνο ανάρρωσης, σημειώνουν ο ερευνητές.
Η νέα έρευνα ήθελε να διαπιστώσει αν οι εικονικές επισκέψεις μπορούσαν να παρέχουν τα ίδια οφέλη στην υγεία.
Περιέλαβε 367 ασθενείς, μέσης ηλικίας 10 ετών. Οι μέρες νοσηλείας ήταν 12 περίπου.
Περίπου τα δυο τρίτα των ασθενών εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης του νοσοκομείου, ενώ το άλλο τρίτο όχι. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα επίπεδα στρες στην εισαγωγή και στην έξοδο και συνέκριναν τις 2 ομάδες.
Παιδιά που κρατούσαν επαφή με ανθρώπους μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν 37% περισσότερη μείωση στο στρες όταν έφυγαν από το νοσοκομείο, σε σύγκριση με παιδιά που δεν χρησιμοποιούσαν τηλεδιάσκεψη.
Ο Alan Hilfer, του Maimonides Medical Center, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η χρήση laptop από μικρούς ασθενείς έχει πλεονεκτήματα.
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα συνδυάζεται με άλλες προσπάθειες για τη μείωση της μοναξιάς που αισθάνονται τα παιδιά- ασθενείς, όπως η παράταση των ωρών επίσκεψης στις παιδιατρικές πτέρυγες.
Ο Hilfer δήλωσε ότι όλοι γνωρίζουμε πως η διάθεση ενός παιδιού επηρεάζει σημαντικά την ανάρρωση. Παιδιά με καλή διάθεση τείνουν να αναρρώνουν γρηγορότερα.
Η ύπαρξη Wi-Fi και ιντερνέτ μεγάλων ταχυτήτων καθιστά σχετικά εύκολο για ένα νοσοκομείο να προσφέρει τηλεδιάσκεψη σε μικρούς ασθενείς, δήλωσε ο Hilfer.
Πηγή: iatronet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου