Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κριτήρια, μόρια και προθεσμίες για τους παιδικούς σταθμούς

Εκδόθηκε η προκήρυξη για δωρεάν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς - Αφορά χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενηθούν 68.000 παιδιά – Τα κριτήρια των δικαιούχων και οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων. 

Χρηματοδότηση, ύψους 160 εκατ. ευρώ αφορά τελικά η προκήρυξη που αναρτήθηκε σήμερα (2 Ιουλίου) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τους παιδικούς σταθμούς.

Η προκήρυξη αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια βάσει των οποίων μπορούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια: το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ και, τέλος, την οικογενειακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατ. ευρώ από 180 εκατ. πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

Η μοριοδότηση θα γίνει με βάση:

•Το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί.
•Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται με τον μαθηματικό τύπο 45-(Ε-Π) /600, όπου Ε είναι το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, και το Π είναι 1.000 ευρώ για μητέρα με 1 τέκνο, 2.000 ευρώ για μητέρα με 2 τέκνα, 5.000 ευρώ για μητέρα με 3 τέκνα, 8.000 ευρώ για μητέρα με 4 τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τέταρτου.
•Την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος απασχόλησης. Για εργαζόμενες γυναίκες:+35 μόρια, για αυτοαπασχολούμενες: +35 μόρια, για σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης: +45 μόρια, για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου :+40 μόρια.
•Την ανεργία από τον ΟΑΕΔ. Με δελτίο ανεργίας σε ισχύ: +10 μόρια, άνεργες που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. : +20 μόρια.
•Την οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα δίδεται στις μητέρες που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +35 μόρια, που έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +30 μόρια, που είναι χήρες: +35 μόρια, που είναι άγαμες μητέρες: +30 μόρια, που είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση : +25 μόρια, που είναι τρίτεκνες – πολύτεκνες: +20 μόρια, που έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: +15 μόρια, που έχουν σύζυγο μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών): +10 μόρια.
Οι δομές και οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 21 Ιουλίου και ο τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 24 Ιουλίου. Οι αιτήσεις των γονέων ξεκινούν στις 25 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 4 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου