Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινός οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους γονείς

Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνετε ή πόσες ώρες της ημέρας είστε αναγκασμένοι να δαπανείτε για αυτήν, εκτός αν είναι καλοκαίρι και τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά έχουν κουραστεί από το «χειμερινό» πρόγραμμά τους, βλέπουν τον ήλιο και τη ζέστη και θέλουν παιχνίδι!!! Εσείς, όμως, είστε αναγκασμένοι να συνεχίσετε να εργάζεστε. Τι κάνετε;

• ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ

Θα εντυπωσιαστείτε, όταν αντιληφθείτε πόσοι γονείς έχουν αντιμετωπίσει νωρίτερα από εσάς το συγκεκριμένο πρόβλημα και ποιες λύσεις βρήκαν. Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι ενημερωτικές, αλλά και 5-10 απλά τηλεφωνήματα θα σας δώσουν νέες ιδέες και προοπτικές.

• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Λειτουργείστε όπως και με τους ενηλίκους. Καθίστε στο οικογενειακό τραπέζι ή τον καναπέ και συζητήστε το πρόβλημα με τα παιδιά σας. Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο αρνητικό, που θα συνεχίσετε να εργάζεστε, καθώς έτσι θα εξασφαλίσετε χρήματα για τις οικογενειακές διακοπές σας. Ρωτήστε τα τι θα ήθελαν να κάνουν, όσο δεν θα μπορείτε να πάτε διακοπές, αλλά αφού πρώτα κάνετε σαφή τα οικονομικά και χρονικά όρια.

• ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Όσο μπορείτε, περάστε περισσότερες ώρες στο σπίτι, παρά στο γραφείο. Είναι κάτι, που δεν μπορούν να το κάνουν όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων, αλλά προτιμήστε να έχετε λίγο homework, εάν υπάρχει η δυνατότητα. Τα παιδιά θα αισθάνονται μία ασφάλεια, αν είστε δίπλα τους, ακόμα κι αν δουλεύετε και δεν παίζετε μαζί τους.

• ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΜΙΑ ΝΤΑΝΤΑ

Δεν είναι εύκολο, ούτε ανέξοδο, να βρείτε την κατάλληλη νταντά για το παιδί σας και για όσο διάστημα εργάζεστε τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι μία λύση. Απευθυνθείτε στο φιλικό σας περιβάλλον, μήπως έχουν κάποια να σας συστήσουν, αφού –φυσικά- είστε σίγουροι ότι ο προϋπολογισμός σας αντέχει το έξοδο.

• ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Πολλές εταιρείες προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους πακέτα για καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Ενημερωθείτε και αποφασίστε, εάν σας συμφέρουν οι ημερομηνίες και το κόστος. Μπορείτε, επίσης, να ρωτήσετε τον παιδικό σταθμό σας, εάν έχει καλοκαιρινό τμήμα «φύλαξης».

Οι τυχεροί έχουν τον παππού και τη γιαγιά στο πατρικό σπίτι στο χωριό, όπου τα παιδιά μπορούν να περάσουν ευχάριστα και με ασφάλεια λίγες ημέρες διακοπών, χωρίς τους γονείς τους. Μην νιώθετε τύψεις ότι τα παρατάτε. Να είστε σίγουροι ότι θα περάσουν πολύ καλύτερα από το να είναι «φυλακισμένα» σε ένα διαμέρισμα.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου