Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Clubbing με τα παιδιά μας, η νέα μόδα

Το να κάνεις οικογένεια και παιδιά δεν σημαίνει απαραίτητα αποχή από κάθε βραδινή έξοδο σε μπαρ που σύχναζες παλιά. Τουλάχιστον, όχι για τους γονείς του Λονδίνου.

Μία νέα μόδα κατακλύζει τον τελευταίο καιρό, το Μπρίξτον του Λονδίνου και απευθύνεται σε νέους γονείς που θέλουν να συνδυάζουν την διασκέδαση με τις υποχρεώσεις του να είσαι γονιός. Το σκοτεινό “The Big Fish Little Fish” αποτελεί ένα πρωτότυπο κλαμπ, το οποίο πέρα από την διοργάνωση ξέφρενων ρέιβ πάρτι, τα απογεύματα του Σαββάτου μετατρέπεται και σε “παιχνιδότοπο”. Για περίπου δυόμισι ώρες, οι γονείς μπορούν να “παρτάρουν” μαζί με τα παιδιά τους, πίνοντας αλκόολ και φρουτοχυμούς.

Το μπαρ απευθύνεται κυρίως, σε οικογένειες, που τα παιδιά τους είναι κάτω των οκτώ ετών, ενώ η μουσική που επιλέγεται, παρότι είναι σε πολύ υψηλή ένταση, είναι απόλυτα ασφαλής για τα αυτιά των μωρών, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κλαμπ. House, funk και drum n' bass είναι οι μουσικοί ρυθμοί με τους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν να διασκεδάζουν από νωρίς.

Γεμάτο από μικρούς και μεγάλους, το κλαμπ μεταμορφώνεται σε έναν χώρο καθημερινών παιδικών δραστηριοτήτων, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν την δυνατότητα να πάρουν μαζί τους “σύνεργα” για να ζωγραφίσουν. Στην περιοχή του chillout μάλιστα, μπορεί να συναντήσει κανείς μητέρες που θηλάζουν σε δερμάτινους καναπέδες. Στιγμές μίας καθημερινότητας υπό την μορφή ξέφρενου χορού και διασκέδασης. 

Σκοπός του “The Big Fish Little Fish” είναι να προσφέρει στιγμές απόλυτης χαλάρωσης σε γονείς που θέλουν να διασκεδάσουν μαζί με τα παιδιά τους, χωρίς ενοχές ότι τα αφήνουν πίσω ή τα “ξεχνούν” στο σπίτι. Και τα παιδιά με την σειρά τους, έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο των “μεγάλων” από κοντά, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς να διερωτώνται κάθε φορά, πού πάνε οι γονείς τους όταν κλείνουν την πόρτα και φεύγουν αργά το βράδυ. 

Εγώ πάντως, όταν ήμουν μικρή αναρωτιόμουν τι μπορεί να συμβαίνει μέσα σε μία “μπισκοτέκ”. Παραφράζοντας στο μυαλό μου τον όρο “ντισκοτέκ” που άκουγα από τους μεγάλους, το μόνο που συγκρατούσα σωστά, από τα λόγια τους, ήταν οι μεγάλες ντισκομπάλες που κρέμονταν από ψηλά. Το αποτέλεσμα αυτών των δύο στο μυαλό μου; Ένας χώρος στον οποίο πωλούνταν λαχταριστά μπισκότα και μοιράζονταν χρωματιστές μπάλες σε όποιον έτρωγε τα περισσότερα. 

Ποια είναι η καλύτερη εικόνα για να έχει τελικά, ένα παιδί στο μυαλό του;

Πηγή: pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου