Τρίτη 29 Απριλίου 2014

1ος Διαγωνισμός Λογικής LogiGame

Η Μαθηματική Λογική είναι ο τρόπος με τον οποίο μια αξιωματική θεωρία δομεί ένα σύστημα προτάσεων και θεωρημάτων. Η καλλιέργεια της Λογικής από τους μαθητές, τους βοηθάει στο να μπορούν να οργανώνουν την σκέψη τους και να δομούν την θέση τους με συνέπεια ως προς τις παραδοχές τους.

Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» για να αναδείξει την σημαντικότητα της Λογικής με διασκεδαστικό τρόπο αποφασίσε να διοργανώσει ένα «Διαγωνισμό Λογικής». Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει προβλήματα γρίφων, αφηρημένων συλλογισμών, λεκτικών συλλογισμών και αριθμητικών συλλογισμών. Τα προβλήματα γρίφων έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται δημιουργικά, να κατανοούν και να κάνουν λογική χρήση εννοιών πλαισιωμένες από λέξεις. Τα προβλήματα αφηρημένης, λεκτικής και αριθμητικής λογικής έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την δυνατότητα ανάπτυξης συλλογισμών των μαθητών αποφορτισμένοι από κοινωνικές ιδέες και αντιλήψεις.

Τίτλος Διαγωνισμού: Διαγωνισμός Λογικής – «LogiGame»

Χρόνος Διεξαγωγής: 18:00, Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Θεάτρου, 1ο Π.Π. ΓΕΛ – Μανόλης Ανδρόνικος

Συμμετέχοντες: Τριμελείς ομάδες (ανεξαρτήτως τάξης)

Περιεχόμενο Διαγωνισμού: Προβλήματα γρίφων, αφηρημένων συλλογισμών, λεκτικών συλλογισμών και αριθμητικών συλλογισμών

Ανάδειξη Νικήτριας Ομάδος: Σύστημα βαθμολόγησης συναρτήσει της σωστής απάντησης και του χρόνου απάντησης

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει ερωτήσεις λογικής και γρίφους κλειστού τύπου. Ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσω ενός συστήματος κατάταξης με θετική και αρνητική βαθμολόγηση.

Τα Λύκεια που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, παρακαλούνται μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 να συμπληρώσουν είτε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού https://docs.google.com/forms/d/1pnwrlOGjxls0V9r0Jf_BiZ4w9-sE64pGlMQYj6hIJos/viewform είτε με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο chrismichailidou@gmail.com.

Διευκρινίζεται ότι από κάθε σχολείο μπορούν να συμμετέχουν μόνο έως 3 τριμελείς ομάδες μαθητών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ http://logigametest.blogspot.gr/

Πηγή:  diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου