Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Διήμερο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών στο Δρόμο

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο (International Day for Street Children) καθιερώθηκε το 2011, με πρωτοβουλία του Consortium for Street Children (CSC), μιας διεθνούς Μ.Κ.Ο. με έδρα το Λονδίνο και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Απριλίου. Στόχος της Ημέρας είναι να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα των παιδιών του δρόμου, που περιφέρονται χωρίς γονική υποστήριξη στις μεγαλουπόλεις του αναπτυσσόμενου κόσμου και όχι μόνο, αλλά και να υπενθυμίσει στους κρατούντες ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί νομική δέσμευση για τις χώρες που την έχουν υπογράψει.

Με αφορμή την 12η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
11 Απριλίου Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Παιδιά στο δρόμο» Η ΑΡΣΙΣ – Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Παιδιά στο δρόμο» την Παρασκευή 11 Απριλίου από τις 6μ.μ. έως τις 8μ.μ. στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (πίσω από τη Μονή Λαζαριστών) στην οδό Θράκης 4, στην αίθουσα εκδηλώσεων –αμφιθέατρο (πίσω από τη Μονή Λαζαριστών).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ομιλίες οι παρακάτω φορείς:

ΑΡΣΙΣ / PRAXIS / ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ/ EMFASIS / ΕΚΚΑ / Α21

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων) για την υποστήριξη των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Παύλου Μελά.

Πληροφορίες για την εκδήλωση και για τα είδη συλλογής: Όνομα επικοινωνίας: Νικολέττα Σάββα

Τηλέφωνο επικοινωνία: 2310-604904 & 2315505062
12 Απριλίου 2014

Το Κινητό Σχολείο της ΑΡΣΙΣ και της PRAKSIS «παρκάρει» στο Λευκό Πύργο. Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Για 3η χρονιά φέτος το Mobile School, το Κινητό Σχολείο των Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ και Praksis πραγματοποιεί εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της πόλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών στο δρόμο.

Το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 11π.μ. έως και τις 8μ.μ. το Κινητό Σχολείο θα βρίσκεται στην πλατεία Λευκού Πύργου σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:

Δημιουργικά εργαστήρια με το Κινητό Σχολείο

Παράσταση Κουκλοθεάτρου από τις Μαριονέτες Εν Δράσει

Καλλιτεχνικά εργαστήρια από τους εθελοντές των οργανώσεων και το Πειραματικό Γυμνάσιο

Ψυχαγωγικά παιχνίδια με κλόουν

Μουσική το απόγευμα από τους «Greg Pitsis Anatolia Band» και «Joey και οι Ξεκούρδιστοι»

Το Mobile School είναι ένα κινητό σχολείο που δημιουργήθηκε από το Βελγικό οργανισμό Mobile School για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τη δουλειά στο δρόμο (street work) που βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Το πρόγραμμα Mobile School ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2009 με τη συνεργασία των Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS. Πραγματοποιεί παρεμβάσεις στους οικισμούς Ρομά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με στόχο την προσέγγιση παιδιών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απόρριψη, μέσα από μια δράση καθολικής αποδοχής και υποστήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση

ΑΡΣΙΣ: κα. Μότα Μαριάνθη, 2310227311,6936142874

PRAKSIS: κα. Πλωμαρίτου Δόμνα , 2310556145, 6973612810

Πηγή: e-ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου